Lotto Belgium Tour, veldritploeg Bart Wellens

Lotto Belgium Tour, veldritploeg Bart Wellens

foto: SWPix

woensdag 5 september 2018 om 19:06
Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over de Lotto Belgium Tour en de naamswijziging van de veldritploeg van Bart Wellens.

Lotte Kopecky vloert Monique van de Ree in Lotto Belgium Tour

De eerste rit in lijn van de Lotto Belgium Tour is gewonnen door Lotte Kopecky. De Belgische spurtte in Dadizele sneller dan de Nederlandse Monique van de Ree en de Zweedse Emilia Fahlin. De 22-jarige Kopecky neemt door haar zege ook de leiderstrui over van de Française Aude Biannic, die de proloog op haar naam wist te schrijven.

In het klassement heeft Kopecky nu een voorsprong van zes seconden op Biannic, terwijl onze landgenote Riejanne Markus als nummer drie volgt op acht tellen. Morgen gaat de Lotto Belgium Tour – vorig jaar gewonnen door Anouska Koster – verder met een 109,9 kilometer lange etappe van en naar Herselt.

Veldritploeg Bart Wellens verder onder nieuwe naam

Steylaerts-Verona – de veldritploeg waarbij oud-wereldkampioen Bart Wellens actief is als ploegleider – zal het komende veldritseizoen aanvatten onder een nieuwe naam. Dit staat te lezen in een persbericht. De ploeg heeft 777.be als nieuwe naamsponsor weten te strikken. Deze website houdt zich bezig met online casinogames en sportweddenschappen.

Op de ploegenpresentatie werd daarnaast bekendgemaakt dat de selectie zal bestaan uit acht renners. Vorig jaar stonden er slechts vijf coureurs onder contract bij de veldritformatie. De selectie bestaat uit de mannelijke profs Gianni Vermeersch, Adam Toupalik en Wietse Bosmans, de beloften Timo Kielich, Pieter-Jan Vliegen en Gert Smets en de vrouwelijke eliterenners Alice Maria Arzuffi en onze landgenote Annemarie Worst.

Dit artikel delen:

1 Reactie

EddyB1958 6 september 2018 om 12:40

Mooi duo Arzuffi en Worst. Ik beweer niet dat ze onmiddellijk gaan meedoen met Cant en Vos, maar veel gaan zich zeker laten zien. En de broers Roodhooft hebben naast Arzuffi en Worst bij hun eerste team
Corendon nog eens Cant en de 20 jarige Nederlandse Celine Alvarado rondrijden.
Vos, Brand, Worst, Alvarado, Kapteijns,De Jongh,Nagengast. Ik zal misschien nog eentje vergeten,maar in elk geval Nederland is best sterk vertegenwoordigd in de cross bij de dames.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone