Lotte Kopecky trots op overstap naar CCC-Liv: “Voor mij de perfecte stap”

donderdag 8 oktober 2020 om 08:12
Lotte Kopecky trots op overstap naar CCC-Liv: “Voor mij de perfecte stap”

Lotte Kopecky is trots op haar overstap naar CCC-Liv. Vorige maand wist WielerFlits al te melden dat de Belgische kampioene dichtbij een overstap stond naar het Women’s WorldTour team. De 25-jarige renster neemt na vijf jaar afscheid van Lotto Soudal.

“Voor mij is dit de perfecte stap op een ideaal moment. Ik ben nu 25 jaar oud, ontwikkel me snel en voel dat er nog veel groeimogelijkheden zijn. Mijn eerste WorldTour-zege, een etappeoverwinning in de Giro Rosa, is de bevestiging dat ik op de goede weg zit. Door nu te transfereren naar een UCI Women’s WorldTour krijg ik nieuwe kansen om mezelf verder op te werken”, zegt Lotte Kopecky in het persbericht van de ploeg.

“Deze keuze voor m’n nieuwe ploeg was vrij snel gemaakt. Ik kan hier rekenen op begeleiding van ervaren mensen die in het verleden op het allerhoogste niveau in de wielersport hebben gepresteerd. Daarnaast krijg ik de vrijheid om naar de Olympische Spelen toe te werken. Er wordt een traject uitgestippeld, zodat ik zowel voor de ploeg als voor het land belangrijk kan zijn.”

Teameigenaar Eric van den Boom: “Lotte Kopecky is een geweldige versterking voor onze ploeg. Ze is nog jong, ontwikkelt zich razendsnel en kan op divers terrein haar mannetje staan. Ook in dit tumultueuze, niet-gemakkelijke seizoen heeft ze haar progressie aangetoond met een ritzege in de Giro Rosa en de Belgische kampioenstrui. Lotte Kopecky heeft alles in zich om uit te groeien tot de leading lady die het Belgisch vrouwenwielrennen nóg nadrukkelijker op de kaart zet.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Sephiroth 8 oktober 2020 om 08:56

Ik dacht dat CCC-Liv ook ophield in navolging van CCC? of word CCC-Liv het vrouwen team van Jumbo?

0
rosencrantz 8 oktober 2020 om 09:29

CCC-Liv staat los van de mannenploeg. Vos gaat er weg, maar dat betekent niet dat het ophoudt.

Wat hier niet vermeld wordt, is de compleet rotte situatie bij Lotto, zoals Kopecky het gisteren uitlegde in Extra Time Koers

0
Dolfy 8 oktober 2020 om 10:37

Is het eigenlijk bevestigd dat Vos weggaat? De berichtgeving was van AD en iedereen (andere media) nam dat over maar buiten dat weinig kunnen vinden erover. Wel dat het Vos was die in interviews aangaf dat CCC-Liv doorgaat, en dat een paar keer herhaalde. Lijkt erg betrokken in het geheel.

0
Voorgeborchte 8 oktober 2020 om 09:51

Dus ook bij de vrouwen kan Lotto geen kwaliteit houden?

0
Thoin 8 oktober 2020 om 10:21

Nieuwe CEO van Lotto heeft budget verkleind werd er gisteren gezegd.
Dus er is gewoon geen geld op dit moment. Hij houdt niet van de koers…
Zou een zure appel zijn moest hij de stekker er binnen enkele jaren helemaal uittrekken.

0
Oblomov 8 oktober 2020 om 10:00

Wielerflits, waarom zoeken jullie niet eens even uit wat nu precies de bedoeling is met CCC-Liv? Ik ben zo onderhand ook wel benieuwd hoe en onder welke naam dit team verder gaat.

0
007 8 oktober 2020 om 11:13

Verwacht dat CCC-liv doorgaat in de huidige vorm. Marianne Vos, samen met paar rensters van CCC en Parkhotel Valkenburg (zie ook Cyclingonline) basis van Jumbo Vrouwenploeg

0
leo jansen 8 oktober 2020 om 14:13

Dan krijgen we volgend jaar weer het gezeik van Wuyts dat Kopecky voor Marianne Vos moet rijden.

0
Lalsacien 8 oktober 2020 om 14:31

Volgens mij geeft Wuyts geen commentaar bij vrouwen wedstrijden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone