Lotte Kopecky tekent driejarig contract bij Team SD Worx

woensdag 2 juni 2021 om 15:30
Lotte Kopecky tekent driejarig contract bij Team SD Worx

Lotte Kopecky - foto: SD Worx

Lotte Kopecky verwisselt op 1 januari 2022 het truitje van Liv Racing voor dat van Team SD Worx. De Belgische kampioene tekende er een contract voor drie jaar. Na Jolien D’hoore, die aan het einde van dit seizoen stopt, is de formatie dus vanaf volgend seizoen ook verzekerd van een Belgische toprenster in haar gelederen.

Kopecky hoefde naar eigen zeggen niet lang na te denken toen SD Worx aanklopte met een aanbieding. “Als de beste ploeg van de wereld je vraagt, voel je je natuurlijk vereerd. Het is voor mij een enorme uitdaging om uit te komen voor de ploeg die vrijwel alle wedstrijden domineert. Dit seizoen heb ik ook een heel goed gevoel bij Team Liv Racing, maar ik moet ook naar mijn toekomst kijken. Ik weet dat ik bij Team SD Worx altijd door een sterke ploeg omringd zal zijn.”

“Wat me aanspreekt in Team SD Worx is dat de ploeg altijd aanvallend koerst”, vervolgt de 25-jarige renster. “Het is een team dat enorm veel uitstraling in het peloton heeft. Wat me ook aanspreekt, is dat de ploeg niet altijd met een vast plan de koersen ingaat, maar dat ze de tactiek vaak afstemmen op hoe de wedstrijd zich ontplooit.”

Stappen zetten
“Het is natuurlijk mooi voor mij dat deze internationale ploeg een Belgisch tintje heeft. De eerste gesprekken met sportief manager Danny Stam voelden heel goed aan. Ik hoop de komende jaren in de kleuren van Team SD Worx nog mooie stappen te kunnen zetten”, besluit Kopecky, die dit jaar al succesvol was in Le Samyn en de Thüringen Ladies Tour. Ook in vele andere voorjaarskoersen deed ze van voren mee. Momenteel bereidt ze zich voor op de Olympische Spelen, waar ze met Jolien D’hoore mikt op de koppelkoers.

Kopecky is een renster die al lang door vele ploegen in het oog wordt gehouden, waaronder ook sportief manager Danny Stam. “Je ziet dat Lotte de afgelopen jaren behoorlijke stappen heeft gezet. Ze is een allroundster die steeds zwaardere wedstrijden aankan. Zo maakte ze afgelopen voorjaar ook indruk op mij in de Strade Bianche, waar ze enkel wegviel door een lekke band op een zeer slecht moment. Ik denk dat Lotte zich in ons team nog verder kan ontwikkelen.”

“Verder hebben we met haar in het voorjaar van 2022 ook weer een mooie kern voor de Vlaamse wedstrijden. Volgend jaar kunnen we dan met onder andere Chantal van den Broek-Blaak, Amy Pieters, Demi Vollering en Lotte opnieuw een vuist maken. Zowel sportief alsook publicitair richting onze hoofdsponsor SD Worx ben ik blij dat we Lotte naar onze ploeg hebben kunnen halen, omdat diverse andere teams ook interesse in haar toonden.”

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

15 Reacties

RidderSchwobin 2 juni 2021 om 15:38

Samen met Boom?

0
thorsen 2 juni 2021 om 15:43

Wellicht, maar ik denk dat ze haar wel aan boord houden voor de rest van het seizoen ;)

0
antilek 2 juni 2021 om 16:34

Die kan de boom in.

0
Sagan=hulk 2 juni 2021 om 15:43

Was nog maar haar eerste jaar bij Liv waar ze toch de enige renster van topniveau is, benieuwd hoe die ploeg dat daar gaat oplossen. En Lars Boom trekt mee naar SD Worx?

Voor Kopecky persoonlijk wel een toptransfer, de tactiek van SD Worx zal ervoor zorgen dat ze een grote kans heeft om enkele dikke vissen binnen te halen.

0
blix 2 juni 2021 om 15:48

Wat. Een. Team! :o

0
Brabander 2 juni 2021 om 16:13

Nou. Dat blijft wel op niveau hoor. Ook na het stoppen van Anna. Demi Vollering staat al te trappelen. Nu nog Kopecky en Blanka Vas er bij

0
platteprijs 2 juni 2021 om 16:13

Belgische sponsor. Niet vreemd na het stoppen van d’Hoore.

Ik dacht dat Blaak ook na dit jaar zou stopppen?

0
NajroKwintana 2 juni 2021 om 16:25

Ik dacht dat Chantal Blaak stopt na voorjaar 2022

0
007 2 juni 2021 om 17:06

Na PR volgend jaar inderdaad

0
antilek 2 juni 2021 om 16:34

Aan die Kopecky hebben ze niets. Geen versterking.

0
Steven_E 2 juni 2021 om 17:23

edit wf: dergelijke bijdragen mag je achterwege laten

0
Deel Koeper 2 juni 2021 om 19:32

Vertel ons eens waarom, zodat we je zwakke argumentjes even vlot onderuit halen.

Er vanuit gaande dat je verder komt dan “alle belgs zijn stom!”

0
Maillot à Pois 2 juni 2021 om 19:40

Correctie @Deel koeper:

‘Alle Belgs behalve Wout’, want die krijgt zelfs de eer om door Antilek met de voornaam aangesproken te worden ;-)

0
007 2 juni 2021 om 17:04

Wel bijzonder dat dit al zo vroeg bekend is. Mag toch pas vanaf 1 augustus?

0
Sagan=hulk 2 juni 2021 om 17:59

Was ook mijn eerste gedachte.

Misschien is er meer aan de hand bij Liv en is dat verhaaltje over een nieuwe structuur opstarten misschien een eufemisme voor het stoppen van de ploeg – en het veranderen naar een nieuw concept. Die ploeg heeft al maar 10 rensters, hun topper Kopecky vertrekt er nu ook al. Boom die plots in het midden van het seizoen vertrekt. Zou me niet verbazen als we binnenkort een bericht lezen dat ze stoppen op topniveau.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone