Lotte Kopecky schiet raak bij rentree in Veenendaal-Veenendaal Classic

vrijdag 19 mei 2023 om 16:48
Lotte Kopecky schiet raak bij rentree in Veenendaal-Veenendaal Classic

foto: Cor Vos

Lotte Kopecky heeft de Veenendaal-Veenendaal Classic op haar naam geschreven. De renster van SD Worx was na een vlakke koers van 140,5 kilometer sneller dan Martina Fidanza en Daria Pikulik. Voor Kopecky was het haar vierde zege van het seizoen.

Voor de derde keer gingen de vrouwen de strijd met elkaar aan in deze wedstrijd. Een uitdagende lus met passages van de Grebbeberg en de Paardenveld stond vandaag vier keer op het menu. Via Wageningen, Rhenen en de lange binnenvelden raasde het vrouwenpeloton steeds weer door Veenendaal, waar de finish traditiegetrouw lag op de Kerkewijk. Dit keer werd daar in een massasprint gevochten om de overwinning. 

Met onder meer Lotte Kopecky, Rachele Barbieri en Fem van Empel stonden er absolute wereldtoppers aan de start van de Nederlandse klassieker. Al vlot na het startsein ontsnapte Eline Jansen (WV Schijndel). Sophie Edwards (ARA) en Anneke Dijkstra (GT Krush Rebellease) vonden later hun weg naar de koploopster. Enkele rensters, waaronder Van Empel, probeerden zich tevergeefs bij de kopgroep te voegen. 

De drie leidsters – foto: Cor Vos

Kopecky zegeviert
Net voor de ingang van de laatste ronde werden de vluchters ingerekend. Met een tegenwind reed het peloton vervolgens gezamenlijk richting de eindstreep. Daar bleek Lotte Kopecky sneller te zijn dan haar concurrenten. Martina Fidanza en Daria Pikulik kwamen net te kort voor de eindzege en vulden het podium naast de Belgische renster aan met respectievelijk een tweede en derde plaats. 

Dit artikel delen:

5 Reacties

chasse patat 19 mei 2023 om 17:56

Fem van Empel klimt ook zo weer op de MTB en dan weer op de wegfiets …

0
Johnbo 19 mei 2023 om 18:03

Ferm van Fem van Empel. ´k ben er fan van, van Fem.

0
ozziepix 19 mei 2023 om 18:26

Is deze koers nog ergens terug te kijken?

0
Cornelius 19 mei 2023 om 20:23

Nee, er zijn geen beelden van de vrouwenwedstrijd.
Er is een reactie van Lotte bij RTV Utrecht.

1
JTR 19 mei 2023 om 19:21

Maar de overgang naar de mtb valt toch nog niet mee. Sittard eraf gereden door 3 betere, WB Nove Mesto er niet aan te pas tegen de absolute mtb wereldtop! Wordt in ieder geval is nu al duidelijk echt geen OS op deze manier.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone