Lotte Kopecky krijgt wildcards voor Wereldbekers Dendermonde en Hulst

Lotte Kopecky krijgt wildcards voor Wereldbekers Dendermonde en Hulst

© Cor Vos

woensdag 16 december 2020 om 21:13

Belgische wegkampioene Lotto Kopecky breit nog een verlengstuk aan haar veldritcampagne. Nadat ze eerder al in Ruddervoorde, Oudenaarde en Antwerpen croste, zal ze nog vier keer in actie komen. Pas na het BK in Meulebeke richt ze haar vizier opnieuw op de weg.

Volgende week zaterdag gaat Kopecky van start in de Superprestigemanche van Heusden-Zolder. Vervolgens staan haar eerste wereldbekermanches veldrijden ooit op de agenda. Zowel voor Dendermonde (27 december) als voor Hulst (3 januari) krijgt Kopecky een wildcard van bondscoach Sven Vanthourenhout. Tot slot rijdt ze op 10 januari het Belgisch kampioenschap in Meulebeke.

Eventuele deelname aan het WK in Oostende lijkt voorlopig niet aan de orde. “We hebben het erover gehad”, vertelt Vanthourenhout. “Ik wilde dat zeker in overweging nemen, maar het zou misschien niet verstandig zijn, gezien haar voorbereiding op haar wegprogramma en de Olympische ploegkoers. Ook zij moet keuzes maken.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

-Stijn- 16 december 2020 om 21:29

Ze moet van heel ver starten maar als ze wat punten kan verzamelen moest het geweldig zijn als ze op het BK cant in de vernieling rijdt

Barry Batsbak 17 december 2020 om 08:33

Ik heb geen idee of Kopecky technisch een beetje okee is op de crosser. Een powerhouse alleen zijn is niet voldoende, zie de “ludieke” deelnames van Van Vleuten vorig jaar in een aantal crossen. Bulken van het vermogen en de klasse maar amper een modderbochtje kunnen nemen. Achteraan starten maakt het uiteraard niet makkelijker… Maar ik ben ook benieuwd, Cant verslaan op haar terrein zou inderdaad wel een stunt zijn. En dieptriest ook.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone