Lotte Kopecky (11e): “Ik heb vandaag mijn slechte benen teruggevonden”
foto: Cor Vos
donderdag 28 juli 2022 om 17:58

Lotte Kopecky (11e): “Ik heb vandaag mijn slechte benen teruggevonden”

Het is voorlopig nog niet de Tour de France Femmes van Lotte Kopecky. De Belgische van SD Worx ging zondag met ambitie van start, maar staat na vijf etappes nog met lege handen. Kopecky kwam vandaag in de einsprint niet verder dan een elfde plaats.

Kopecky begon nog in een goede positie aan de eindsprint, maar moest op het moment suprême inhouden en zo was een nieuwe kans verkeken. “De deur ging ineens dicht. Het peloton komt langs recht en dan is het remmen, waardoor je ook alle snelheid kwijt bent”, liet Kopecky na afloop weten aan Sporza.

Toch ziet Kopecky dit niet echt als een gemiste kans. “Ik heb vandaag namelijk weer mijn slechte benen teruggevonden, denk ik. Het draaide vandaag gewoon niet lekker. Ik heb er zelf ook geen verklaring voor. Ik voelde het al van bij de start, maar dacht dat het gewoon nog iets van gisteren was. Ik kwam er echter niet door.”

Morgen volgt er wellicht nog een laatste kans voor Kopecky, als de renners over een geaccidenteerd parcours koersen naar Rosheim. De Belgische kan er echter nog weinig over vertellen. “Ik heb de rit nog niet in detail bekeken, dat zal voor vanavond zijn”, sluit ze af.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
28 juli 2022 18:48
Ook in het wiel zitten bij degene lukt niet eens. Ze werd er bijna afgereden op de laatste molshoop.
    28 juli 2022 20:52
    Als ik mij goed herinner heb je hier ook eens beweerd het wiel te proberen houden van een of andere oude glorie, waar je niet in slaagde aldus jezelf. Beetje vreemd dat je fetisj dan net daarover gaat. Of is het eerder jaloezie? In iedere geval, het is nooit te laat om iets van je leven te proberen maken, ook al ben je een seniele oude man.
    29 juli 2022 07:41
    @NiM je zit op het verkeerde forum.
    29 juli 2022 09:41
    Ach Nim toch. Wat heb je het toch moeilijk.
    29 juli 2022 10:02
    Volgens Marijn de Vries zit er iets fout in de ploeg.

    Of het zo is weet ik niet, maar ik heb het idee dat er niet uit komt wat je zou kunnen verwachten op basis van budget en de namen die aan de start staan.

    Ik vraag me af of de keuze voor VdBreggen als ploegleider wel de juiste is. Een goed paard is immers niet per definitie een goede ruiter. En ik ben ook benieuwd of de keuze van Wiebes uiteindelijk goed uit gaat pakken. Financieel gezien waarschijnlijk wel, maar sportief gezien is zij misschien wel veel beter af in een kleinere ploeg waar zij zelf de afmaker is, dan in een sterrenensemble waarin zij op haar beurt moet wachten.

    En Lotte gaat misschien wel een beetje gebukt onder de verwachtingen na haar voorjaar. Ze zou wel eventjes mee doen in iedere etappe, en ook even het groen ophalen zoals Wout dat ook heeft gedaan. Tenminste dat was toch bij heel veel zuiderburen de verwachting. Als het dan niet lukt, dan komen ook de verwachtingen als een boemerang bij je terug.
29 juli 2022 06:27
Beste NIM, ik wil ook graag een persoonlijke analyse!

Reacties zijn gesloten.