Lotta Lepistö wint slotrit Women’s Tour, eindwinst voor Coryn Rivera

Lotta Lepistö wint slotrit Women’s Tour, eindwinst voor Coryn Rivera

foto: SWPix

zondag 17 juni 2018 om 14:49

Lotta Lepistö heeft de vijfde en laatste etappe van de OVO Energy Women’s Tour gewonnen. De 28-jarige Finse van Cervélo-Bigla won de sprint van een uitgedund peloton. De eindzege ging naar Coryn Rivera van Sunweb, die sinds de tweede dag de leiderstrui om haar schouders had. Marianne Vos eindigt als tweede in het klassement.

Marta Tagliaferro (Cylance), Emilie Moberg (Virtu), Susanne Andersen (Hitec Products) en Natalie Grinczer (WNT-Rotor) vormden de kopgroep van de dag. Zij kregen maximaal twee minuten voorsprong, maar werden in de heuvelzone halverwege de rit weer ingerekend. 

Een nieuwe aanvalspoging van Marta Bastianelli duurde vervolgens niet lang. De vrouwen van Sunweb controleerden het peloton in dienst van leidster Rivera. Twintig kilometer voor de meet sprongen Kasia Niewiadoma, Elisa Longo Borghini, Amy Pieters en Lucinda Brand weg. Rivera reageerde en sprong mee met dit viertal. Negen kilometer voor de meet volgde weer een hergroepering.

foto: SWPix

En groupe bereikte een peloton van 35 rensters de finish aan Colwyn Bay. Aan de kustlijn stond de nodige wind, maar dat weerhield Lepistö er niet van om naar de laatste dagzege te sprinten. Ze versloeg Giorgia Bronzini. Marianne Vos was op de derde plaats de beste Nederlandse in de daguitslag. De leiderstrui van Rivera kwam niet meer in gevaar.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Arema Pro Cycling Team 17 juni 2018 om 16:51

Weer mooi succes voor Rivera en de Sunweb vrouwenploeg.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone