Lorena Wiebes wint voor de tweede dag op rij in Groot-Brittannië

vrijdag 8 oktober 2021 om 15:21
Lorena Wiebes wint voor de tweede dag op rij in Groot-Brittannië

foto: Cor Vos

Lorena Wiebes heeft de vijfde etappe van The Women’s Tour achter haar naam gezet. Net als een dag eerder in Southendon-Sea was de Nederlandse renster van Team DSM ook in Clacton de beste in een pelotonssprint. Wereldkampioene Elisa Balsamo kwam als tweede over de streep, Marjolein van ’t Geloof was derde.

De etappe ging over 95,4 kilometer van Colchester naar Clacton. Het parcours slingerde eerst in zuidoostelijke richting over Tenpenny Hill naar aankomstplaats Clacton-on-Sea, een populaire uitvalsbasis voor gepensioneerden. Daarna maakten de rensters nog een volledige lus van 63,5 kilometer over de beklimming van Manningtree en voor de tweede keer Tenpenny Hill naar de daadwerkelijke finish.

De wedstrijd werd lange tijd geanimeerd door Hayley Simmonds (CAMS-Tifosi), die in haar eentje meer dan vier minuten mocht wegrijden en daardoor virtueel leider werd. De solo van de 33-jarige Britse hield lang stand, maar de ongelijke strijd met het peloton zorgde ervoor dat ze op vijftien kilometer van de finish werd ingelopen – vlak voor het peloton voor de tweede keer Tenpenny Hill omhoog zou rijden.

Het was in de finale onrustig met meerdere rensters die nog probeerden weg te springen, maar uiteindelijk zou een sprint te beslissing brengen. Daarin was Lorena Wiebes voor de tweede dag op rij de beste. Voor de snelle Nederlandse was het alweer haar elfde overwinning van het seizoen, na onder meer eerdere etappezeges in de Thüringen Ladies Tour en de Giro d’Italia Femminile.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Franco Ballerini 8 oktober 2021 om 15:46

De rest niet op de foto. Knappe sprint.

Sagan=hulk 8 oktober 2021 om 16:03

Toch een fout om deze Wiebes niet naar het WK mee te nemen.

Franco Ballerini 8 oktober 2021 om 16:14

Dat is me wat te makkelijk. Ik vond de WK selectie voor dat parcours logisch. Volgend jaar mag ze aan de bak.

Sagan=hulk 8 oktober 2021 om 17:44

Ik denk ook dat het parcours te selectief was, maar als joker moest ze gewoon altijd mee. In plaats van Pieters.

Franco Ballerini 8 oktober 2021 om 17:59

Oneens, Pieters heeft veel meer inhoud, wat nodig is op zo’n parcours. Buiten dat heb ik het idee dat Wiebes niet echt lekker ligt bij de rest van de Nederlandse ploeg i.t.t. Pieters. (Niet dat de rest van de Nederlandse dames het nou zo goed met elkaar kunnen vinden…)

Bimbo Visma 8 oktober 2021 om 19:33

Toch wel een heel sterk seizoen gedraaid. Profiteert van de vaste structuur

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair