Lorena Wiebes slaat dubbelslag in Boels Ladies Tour

donderdag 5 september 2019 om 15:55
Lorena Wiebes slaat dubbelslag in Boels Ladies Tour

foto: Cor Vos

Lorena Wiebes heeft ook de tweede etappe gewonnen in de Boels Ladies Tour. De nog altijd maar 20-jarige sprintster moest in finishplaats Gennep van redelijk ver komen, maar wist met een ultieme jump nog op en over Kirsten Wild te gaan. Wiebes neemt tevens de leiderstrui over van Annemiek van Vleuten.

In de hectische eerste etappe richting Weert sprintte Nederlands kampioene Lorena Wiebes gisteren naar de dagzege, terwijl Annemiek van Vleuten – ondanks een vervelende valpartij – de leiding in het klassement wist te behouden na haar gewonnen proloog. In de tweede etappe met start en finish in Gennep leek een nieuwe massasprint onafwendbaar, maar de koers moest nog altijd worden gereden.

Hoe sterk is de eenzame Quinty Ton 
Bovendien moest het peloton vier lokale omlopen afwerken over smalle wegen, waardoor de rensters onderweg niet mochten verslappen. Quinty Ton was al direct bij de les en reed in haar eentje een mooie voorsprong bijeen. De 21-jarige Nederlandse van Biehler Pro Cycling moest echter opboksen tegen een compleet peloton, wat natuurlijk een ongelijke strijd was. Ze werd dan ook ingerekend met nog negentig kilometer te gaan.

Het bleef vervolgens lange tijd onrustig, aangezien het flink begon te regenen en te waaien in Gennep en omstreken. Er waren maar weinig rensters die zin hadden om aan te vallen, wellicht ontmoedigd door het relatief hoge tempo in het peloton. Op 25 kilometer van de finish zagen we dan toch een versnelling van wereldkampioene Anna van der Breggen, Lizzie Deignan en Elisa Longo Borghini, maar deze wereldtoppers werden al snel weer bijgehaald.

Wiebes is opnieuw de snelste 
In de laatste kilometers zagen we nog enkele versnellingen, maar de sprintersploegen hadden de touwtjes stevig in handen, waardoor we ‘gewoon’ een massasprint kregen in de straten van Gennep. Het was Ellen van Dijk die lange tijd op kop beukte van het peloton, maar haar ploeggenotes van Trek-Segafredo bleken toch te vroeg op kop te zitten. We kregen dan ook een redelijk chaotische aanloop naar de eindsprint.

Kirsten Wild zat echter ideaal geplaatst, ging op het juiste moment aan, maar ze bleek niet opgewassen tegen de pure sprintsnelheid van haar jongere landgenoot Wiebes. De renster van Parkhotel Valkenburg zat eigenlijk iets te ver, maar wist door een ultieme versnelling nog redelijk overtuigend te winnen. Wiebes neemt ook de leiderstrui over van Van Vleuten, gezien het spel der bonificaties aan de eindstreep.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

3 Reacties

SnellePelle 5 september 2019 om 15:57

Wat een killer is deze dame. Petje af.

Fieldbird 5 september 2019 om 16:16

Net 20 jaar, 15e overwinning dit seizoen, 1e in de UCI-ranking. Petje af hoor.

Brabander 5 september 2019 om 17:16

Die is inderdaad wel als een komeet binnengekomen dit jaar. Zo onderhand de snelste van het peloton. Volgens mij heeft ze iedereen er ondertussen wel opgelegd

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair