Lorena Wiebes pakt eerste seizoenszege in Omloop van het Hageland

zondag 1 maart 2020 om 16:55
Lorena Wiebes pakt eerste seizoenszege in Omloop van het Hageland

foto: Cor Vos

Lorena Wiebes heeft in Tielt-Winge de eerste seizoenszege van het seizoen geboekt. De Nederlands kampioene was na 130 kilometer de snelste in de massasprint, voor Italiaans kampioene Marta Bastianelli.

Trek-Segafredo nam het heft in handen in het peloton. Rensters die wilden aanvallen kregen weinig ruimte van de ploeg van kopvrouw Ellen van Dijk. Sterker nog, onder leiding van Trek-Segafredo werd het peloton flink uitgedund in de heuvelzone. Het leidde tot een aanval van Taylor Wiles, maar die werd spoedig gecounterd.

Meerdere groepjes daarna kregen ook geen ruimte, waardoor een groot peloton de laatste twintig kilometer in ging. Een drietal met Lucinda Brand, Grace Brown en Eri Yonamine reed weg, maar werd vlak voor de finish bijgehaald. Het draaide vervolgens uit op een sprint, waarin Wiebes de zege pakte voor Parkhotel Valkenburg.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Dolfy 1 maart 2020 om 17:17

Sterke sprint, verreweg de snelste. Al leek dat even niet zo omdat Bastianelli aan de andere kant sprintte…

Barend Boudewijn 1 maart 2020 om 17:43

Parkhotel heeft prima zaken gedaan met Romy Kasper. Was steeds attent mee en nog haar steentje bijgedragen in de laatste kilometers

steven2743 1 maart 2020 om 18:19

Voor wie het nog wil zien: https://livestream.com/Motomediateam/SPAROmloopvanhetHageland2020

AWestie 2 maart 2020 om 08:20

Met een bewussie het truitje open deze sprint? Een sprinter die haar truitje vergeet lijkt me stug met haar conflict met Parkhotel in het achterhoofd.

chasse patat 2 maart 2020 om 11:16

@Steven Dank voor de link! Weer genoten van het commentaar van José Been! Altijd wat te babbelen over de kantlijn rondom het wielrennen. Bewonderenswaardig hoeveel zij weet! Ik mis haar toch wel op Eurosport in het commentaar. Met Karsten samen een gouden duo.

Headlines

Populair

Materiaalzone