Lorena Wiebes over transfer naar SD Worx: “Aanbieding met veel mogelijkheden”

woensdag 3 augustus 2022 om 18:23
Lorena Wiebes over transfer naar SD Worx: “Aanbieding met veel mogelijkheden”

foto: Cor Vos

De transfer van Lorena Wiebes naar SD Worx is nu ook officieel gepresenteerd door haar nieuwe ploeg. De beste sprintster van het vrouwenpeloton vertrekt bij Team DSM, waar ze nog een doorlopend contract had. “Ik had in principe graag bij mijn huidige team willen blijven, maar kreeg van Team SD Worx een aanbieding die veel mogelijkheden biedt”, zegt ze.

“Al jaren droomde ik ervan om deel uit te kunnen maken van ’s werelds beste UCI-vrouwenteam, met meerdere wereldtoppers waar ik me ook aan kan optrekken”, gaat Wiebes verder. Door een clausule in haar contract mocht ze, bij een verbeterde aanbieding van een andere ploeg, eerder weg bij Team DSM. “Ik kijk met trots terug op een leerzame en zeer succesvolle tijd bij Team DSM. Ik probeer er nog een succesvolle resterende termijn van dit seizoen van te maken.”

Bij SD Worx is men uiteraard blij met de komst van Wiebes, die tot eind 2025 tekent. “Hoewel wij vooral focussen op de zwaardere wedstrijden en er als ploeg ook van houden om de koers te maken, is het ook wel fijn wanneer je als ploeg een grote kans in de sprint maakt”, aldus ploegleider Danny Stam. “Voor de komende jaren hebben we met Demi Vollering, Lotte Kopecky en Lorena Wiebes drie wereldtoppers in huis die ieder op hun eigen terrein uitblinken.”

Wiebes en Kopecky samen
Kopecky wordt dit jaar veelvuldig uitgespeeld in de sprints door SD Worx, maar ze won ook al Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen. Een probleem hoeft de combinatie Wiebes-Kopecky niet te zijn, denkt sportief manager Stam. “Met Wiebes gaan we voor de echte massasprints, terwijl Kopecky in de ietwat zwaardere wedstrijden wordt uitgespeeld”, zegt hij.

“De kracht van onze ploeg is altijd geweest dat we met meerdere toppers naast elkaar aan de start staan. Daarnaast komen er steeds meer wedstrijden op de kalender in het vrouwenwielrennen. Dat betekent ook dat we steeds vaker een dubbelprogramma zullen rijden en daar extra in moeten investeren”, aldus Stam.

De zegeteller van Wiebes staat in 2022 al op zeventien overwinningen, waaronder twee ritzeges in de voorbije Tour de France Femmes. In die ronde droeg ze ook een dag de gele trui, maar door een zware valpartij kon ze de Tour niet uitrijden.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Murcia 3 augustus 2022 om 18:35

Over twee jaar voor nog meer poen naar Ome Frits denk ik. Maar haar keuze is volstrekt terecht, ze is prof en kan een topsalaris krijgen dan ga je naar de hoogste bieder. Goede zaakwaarnemer ook door die clausule er in te zetten.

Fast Freddy 3 augustus 2022 om 20:56

Ze heeft aan hoofd al een keer gestoten toen ze bij Parkhotel weg wilde. Logisch dat er nu wel een clausule was opgenomen.
Alles voor de poen. Dat gaat lekker als alles voor de wind gaat, maar omgekeerd ook niet klagen als het een seizoen niet wil lukken en ze niet wordt opgesteld.

evanderwel 4 augustus 2022 om 00:29

Zeker terecht als je beseft dat de salarissen voor de dames een stuk lager liggen dan bij de mannen. Gaat dus niet per se om alleen maar meer, meer, meer, maar kan bepalend zij of ze na haar carrière financieel onafhankelijk is of niet.

Kaj 3 augustus 2022 om 18:38

En zo rijdt de snelste vrouw van het peloton op een Specialized in 2023

Oblomov 3 augustus 2022 om 19:59

Gaat volgens Roxane Knetemann om een salaris van 4 à 5 ton.

Zou op zich goed uit kunnen pakken voor alle betrokken partijen. Bij SD Workx veel druk van de schouders van Kopecky en Vollering. Bij DSM kansen voor renners als Labous, Lippert, Kool en Georgi. Maar als de overwinningen net even iets te lang uitblijven bij DSM, dan gaan ze haar nog missen.

Bimbo Visma 3 augustus 2022 om 20:37

Lippert zal dan wel haar contract moeten verlengen. Maar met Pfeiffer, Juliette en Charlotte hebben ze nog wel een paar ijzers in het vuur inderdaad

C de Vries 3 augustus 2022 om 20:05

Met Wiebes in de sprint, is het Wiebes die wint.

Alfons Haavers 3 augustus 2022 om 20:09

Da’s nogal wiebes.

Gijsbert Van Beers 3 augustus 2022 om 20:45

Ben toch wel benieuwd wat dit met Kopecky gaat doen. Want er zijn sprints die zowel in het bereik van Lotte liggen alsook die van Lorena. Denk bijvoorbeeld aan Nokere koerse. En gezien de rauwe snelheid van Wiebes is het nogal wiedes dat ze snel die kaart zullen trekken in massasprints.

En aan de andere kant van haar spectrum zit Vollering. Die is ook behoorlijk rap, en kan mee als de koersen lastiger zijn. Denk aan koersen als de AGR, Strade, Brabantse pijl en dat soort wedstrijden. Die doet op dat soort terrein ook niet onder voor Lotte.

Ik denk persoonlijk dat er op dit moment te veel vedettes rondrijden bij SDWorx, en dat dit uiteindelijk eerder tegen gaat werken dan echt gaat helpen…

Oblomov 4 augustus 2022 om 14:00

Denk dat die enkele wedstrijd waar ze in elkaars vaarwater zitten niet opweegt tegen de last die van haar schouders valt nu ze de massasprints niet meer hoeft te doen (of in ieder geval niet meer tegen Wiebes). Begon toch een beetje een drama te worden en dat lijkt me ook niet goed voor je zelfvertrouwen en je plezier in het koersen.

De Capybara van de Conradkade 4 augustus 2022 om 09:55

Wat zijn die vele mogelijkheden dan? Daar rept ze geen woord over.

Napoleon 4 augustus 2022 om 10:43

Naar het schijnt zijn het er 500.000

mackie 4 augustus 2022 om 13:03

Mooie overstap voor Wiebes, maar kan iemand Dhr Stam een spiegel voor houden met zijn “we houden van om koers te maken” onzin. Alle grote wedstrijden die er op tv geweest zijn (mijn enige referentie) zie je SD alles behalve aantrekkelijk koersen. Enige wat ze doen is afwachtten en vooral niet meerijden. Ook tactisch maken ze grote fouten. En om nog maar te zwijgen over het aanvallen na (!!!) dat iemand pech heeft gehad. Dat is echt het laagste van het laagste in mijn ogen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone