Lorena Wiebes gunt Charlotte Kool de zege in Simac Ladies Tour

donderdag 1 september 2022 om 15:42
Lorena Wiebes gunt Charlotte Kool de zege in Simac Ladies Tour

foto: Cor Vos

Lorena Wiebes had makkelijk haar derde ritzege op rij kunnen boeken in de Simac Ladies Tour, maar de kopvrouw van Team DSM liet de overwinning aan haar ploeggenote Charlotte Kool. Wiebes verzorgde de lead-out voor Kool en wist in Gennep zelf tweede te worden.

Het duurde even voordat er een kopgroep wegreed. Pas na de eerste bergsprint, die gewonnen werd door Lorena Wiebes, reed een viertal weg: Daniek Hengeveld (GT Krush Tunap), Eline van Rooijen (AG Insurance-NXTG), Justine Ghekiere (Plantur-Pura) en Sophie Wright (UAE Team ADQ).

Hun maximale voorsprong bedroeg een minuut, maar ruim vijftig kilometer voor de finish werden ze weer ingerekend. Daarna waren het topploegen als Jumbo-Visma en Team DSM die de controle in handen namen. Er werd nog wel wat aangevallen, maar alles bleef door werken van Jumbo-Visma bij elkaar tot in Gennep.

In de sprintvoorbereiding was het opnieuw Team DSM dat het initiatief nam. Wiebes kwam verrassend vroeg op kop, maar achteraf werd duidelijk waarom: ze deed een lead-out voor Charlotte Kool. Haar trouwe loods mocht de etappe winnen en slaagde daar met succes in. Wiebes zelf werd tweede en breidde op die manier haar voorsprong in het algemeen klassement verder uit.

‘Mooi een-tweetje’
“Eigenlijk was dit onze verrassing van vandaag, dat we voor Charlotte gingen sprinten”, lacht Wiebes in het flashinterview. “Ons idee was om voor de laatste bocht te wisselen van positie. Zo kon ik de sprint aantrekken. Ik kon ook nog mee in haar wiel, dus het is een mooi 1-2’tje.”

Kool is Wiebes dankbaar. “Als je kijkt naar onze lead-out, dan moest het wel goed komen. Het is super mooi dat we het zo kunnen doen en dat het lukt”, aldus de winnares. “Het is heel leuk dat het ook andersom kan. We hadden al twee mooie overwinningen deze ronde, en moeten ook de rest van de ploeg een compliment geven.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Al Phila 1 september 2022 om 18:05

Leuk dat Wiebes haar lead-out en concurrent van komend jaar een overwinning gunt. Kool verdient het ook !

4
platteprijs 1 september 2022 om 15:47

Wat een overmacht van Kool en Wiebes. Al leek in de laatste 25 km het halve peloton in dienst van DSM te rijden. De parcoursbouwers hadden de aanvallers ook beter kunnen dienen door de laatste lus door Groesbeek te leiden.

1
Brabander 1 september 2022 om 15:52

Op zich denigrerend ten opzichte van de tegenstand. Maar aan de andere kant snap ik het wel. Je hebt als ploeg de snelste vrouw van het peloton en tevens veelwinnaar en ook nog een leadout die zelf ook tot de snelsten behoort

1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone