Lorena Wiebes: “Dit was een geweldige week”

zondag 8 september 2019 om 16:51
Lorena Wiebes: “Dit was een geweldige week”

foto: Cor Vos (archief)

Lorena Wiebes kan terugkijken op een prima Boels Ladies Tour. De 20-jarige Mijdrechtse moest in de slotrit weliswaar nipt het onderspit delven in het sprintduel met Chiara Consonni, maar de tevredenheid overheerst zeker. “Dit was een geweldige week”, vat ze haar koers kort en bondig samen in gesprek met WielerFlits.

En dat het een geweldige week was, mag Wiebes met recht zeggen. Ga maar na: twee ritzeges, een tweede plaats in de algemene rangschikking en wat truien als bonus. “Het was van tevoren niet direct de bedoeling om voor het klassement te gaan, we zouden wel zien. Natuurlijk had ik ‘m graag gewonnen, maar met een tweede plaats ben ik ook heel tevreden. Het is geweldig om je voor eigen publiek zo te kunnen laten zien.”

Het absolute hoogtepunt voor de Nederlands kampioene op de weg waren echter haar twee overtuigende zeges. “En die dag in de leiderstrui was ook best speciaal”, vertelt Wiebes met gepaste trots. “Het was heel mooi geweest als ik de laatste etappe ook had kunnen winnen, maar ik raakte wat ingesloten bij de wegversmalling (op 150 meter van de finish, red.). Uiteindelijk scheelde het niet zo veel, maar ik kon net niet meer over Consonni heen. Jammer, je wil natuurlijk altijd winnen, maar het was alsnog een geweldige week”, laat Wiebes de pret niet drukken.

WK-selectie
Na de Boels Ladies Tour is het WK in Yorkshire de eerstvolgende grote afspraak. Met vijftien overwinningen op zak is Wiebes de absolute zegekoningin van het seizoen en dus verwachten velen dat ze er in Engeland ook bij de nationale selectie zal zitten. Als Wiebes al een telefoontje van bondscoach Loes Gunnewijk heeft gehad, laat ze in ieder geval niets los over het feit of ze wel of niet is geselecteerd. “Morgen wordt de selectie bekend”, wil ze niet al te zeer op de zaken vooruit lopen. “Je hoopt natuurlijk altijd erbij te zijn tijdens een kampioenschap, zeker na zo’n seizoen…”

Het goudhaantje van Parkhotel Valkenburg schuift zichzelf, ondanks haar magistrale tweede profjaar, niet naar voren als favoriet voor de regenboogtrui. “Marianne Vos is denk ik de sterkste daar, zij heeft bewezen dat ze de grootste kansen heeft. En dan hebben we ook Anna (van der Breggen, red.) en Annemiek (van Vleuten, red.) nog die heel sterk rijden. Het zou heel mooi zijn als ik erbij mag zijn.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair