López verliest leiderstrui: “Geen reden tot paniek”

zondag 25 augustus 2019 om 19:27
López verliest leiderstrui: “Geen reden tot paniek”

foto: Cor Vos

Miguel Ángel López heeft slechts één dag mogen genieten van de rode leiderstrui, aangezien de Colombiaan zich liet verrassen in de finale van de tweede etappe naar Calpe. “Het maakt me niet veel uit. Er zijn namelijk nog negentien etappes af te leggen”, zo reageert de kopman van Astana in het flashinterview.

López maakte een kwieke indruk op de Alto de Puig Llorença, de scherprechter van de dag, maar de rodetruidrager ging niet mee met een aanval van onder meer zijn landgenoot Nairo Quintana en Primož Roglič. Het gevolg was dat López aan de streep 37 seconden verloor op enkele concurrenten. Hierdoor zakt de klimmer enkele plaatsen in het klassement.

“Ik voelde me vandaag wel goed”, zo vertelt López. “Er is dan ook geen reden om in paniek te raken. De finale verliep chaotisch door een lekke band van mijn ploeggenoot Ion Izagirre net voor de slotklim. Hij is een belangrijke renner voor het algemeen klassement, dus besloten enkele teamgenoten hem op te wachten.”

“Dat was niet in ons voordeel, aangezien we in de slotfase geen ploeggenoten meer hadden om op kop te rijden. Het belangrijkste is echter dat we gezond zijn. De vorm is goed en we doen mee om de eindzege. De ploeg reed over het algemeen een goede etappe. Ik ben mijn ploeggenoten dan ook dankbaar.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

fietsvriend 25 augustus 2019 om 19:35

Izagirre reed toch een tijdje op kop in de achtervolging?

jooprioolpijp 25 augustus 2019 om 19:36

Raar verhaal, hij hoeft toch niet op Izagirre te wachten? Heb niet kunnen kijken, maar als hij goed was was hij toch gewoon mee gegaan? Meen me te herinneren dat ze gisteren ook op hem moesten wachten in de TTT.

Random wielerliefhebber. 25 augustus 2019 om 19:57

Het is maar een perspraatje, alleen Boaro en Cataldo (die al heel de dag gewerkt hadden) hebben gewacht op Izagirre. Die waren sowieso niet aangewezen om mee die klim over te komen

skylimit 25 augustus 2019 om 21:44

Astana toch niet zo heel sterk als op papier. Het leek er toch op dat Lopez in eerste instantie hulp had van een ploeggenoot, maar de Spaanse regie was dermate slecht en meer geinteresseerd in het schieten van toeristische plaatjes dan de koers fatsoenlijk in beeld te brengen. Toen de groep weer in beeld kwam reed alleen Lopez op kop en zat hij alleen.

Polleke 25 augustus 2019 om 23:20

Izagirre is lek gereden net voor de slotklim maar kwam toch met de eersten boven, opp zich al sraffe kost. daarna heeft hij nog even op kop geteden maar dan was het vat af….

Headlines

Materiaalzone

Populair