fbpx

López verliest leiderstrui: “De ploeg nam de beslissing”

donderdag 29 augustus 2019 om 18:45
López verliest leiderstrui: “De ploeg nam de beslissing”

foto: Cor Vos

Miguel Ángel López verloor voor de tweede keer deze Vuelta de rode leiderstrui, maar echt teleurgesteld klonk de Colombiaan niet in het flashinterview. “De ploegleiding besliste dat het beter was om de leiderstrui af te geven. Er gaan nog veel dingen gebeuren in deze Ronde van Spanje”, aldus López.

López zag vandaag Dylan Teuns de leiderstrui veroveren in de etappe naar Ares del Maestrat. De Colombiaan kwam als veertiende over de streep, op 5:37 van de Belg. Hierdoor volgt hij in het klassement op exact één minuut van Teuns. “Het belangrijkste is dat de vorm goed is”, zo vertelt de kopman van Astana.

“De etappe van morgen heeft een mooie finish (doelt op de steile Mas de la Costa, red.) en de rit van zondag (bergetappe in Andorra, red.) is zelfs nog fraaier. We bekijken het dag per dag.” López zag in de slotkilometer nog Tadej Pogačar aanvallen. “Hij oogt heel erg sterk. Het is een ongelofelijk talent.”

“Hij zal nog beter worden in deze Vuelta. We zullen hem in de gaten moeten houden”, beseft de nummer drie in het algemeen klassement.

Dit artikel delen:

2 Reacties

skylimit 29 augustus 2019 om 19:45

Tactisch steekspel van de grote ploegen. Niemand wil graag de rode trui nu al hebben,
omdat ze hun ploeg niet in de eerste week al willen oproken.
Vandaag is er dan wel een concurrent en een ploeg die wil werken weggevallen met Uran en Carthy.

horsm 30 augustus 2019 om 10:24

Ik zou het zelf netjes hebben gevonden als hij ook iets vriendelijks over Teuns gezegd had, iets van ‘maar ze reden vooraan ook erg hard.’

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.