López sluit Tourdeelname uit, gaat voor combinatie Giro-Vuelta

Door , donderdag 20 december 2018 om 14:55
López sluit Tourdeelname uit, gaat voor combinatie Giro-Vuelta

foto: Sirotti

Miguel Ángel López zal niet aan de start staan van de Tour de France. Eerder werd de deur nog op een kier gehouden door zijn werkgever Astana, maar López zelf geeft nu aan voor de Giro d’Italia én de Vuelta a España te kiezen. “Je moet als renner herstellen”, zo laat hij weten aan AS.

Dit betekent dat López na de Giro d’Italia – zijn eerste hoofddoel van 2019 – rust zal nemen. “Het is zaak om na de Giro te herstellen, om zodoende de batterijen weer op te laden. Als je voor de dubbel Giro-Tour gaat, moet je je vorm zien te behouden. Zo raak je volledig uitgeput.”

Nu López niet naar de Tour gaat, zal Jakob Fuglsang de volledige honneurs moeten waarnemen namens Astana. De Deen werd onlangs al aangewezen als kopman voor de Franse ronde. De 24-jarige Colombiaan richt zich dus opnieuw op de Giro en de Vuelta. Dat ging hem dit jaar bijzonder goed af, aangezien hij in beide rondes op het podium wist te eindigen.

Zwakke punt
Toch beseft López dat het nog beter moet, wil hij daadwerkelijk een grote ronde winnen. “Ik moet mijn tijdrit verbeteren, aangezien dat mijn zwakke punt is. Ik verlies altijd veel tijd tegen de klok.” Ook over het parcours van de aankomende Vuelta heeft de klimmer een mening. “Een mooie route. Het is anders dan de voorbije jaren.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

KennyKlimmen 20 december 2018 om 16:25

Mooiste renners gaan naar giro.

Covadonga 20 december 2018 om 20:32

Ik heb niet zo veel met het uiterlijk van renners. Een paar toppers aan de start van de giro vind ik dan wel weer leuk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.