López opnieuw in het rood: “Zondag wordt weer een heel zware dag”

zaterdag 31 augustus 2019 om 08:35
López opnieuw in het rood: “Zondag wordt weer een heel zware dag”

foto: Cor Vos

Miguel Ángel López had wereldkampioen Alejandro Valverde al wel verwacht op de steile klim van Mas de la Costa. De Colombiaan moest weliswaar zes seconden prijsgeven op de Spanjaard en Primož Roglič, maar pakte wel voor de derde keer deze Vuelta a España de rode trui.

“Ik zal niet zeggen dat deze klim me goed lag omdat het een steile en explosieve klim was”, blikte López terug op de steile klim, waar de stijgingspercentages opliepen tot een duizelingwekkende 25 procent. “Ik gaf echter alles vandaag en ik denk dat ik blij kan zijn met mijn optreden. Ik kende deze klim en wist dat het een grote test voor iedereen zou zijn.”

“We hadden een pijlsnelle start en over het algemeen was het een snelle etappe, dus iedereen kwam al afgemat aan de voet van de slotklim. Ons team verrichtte geweldig werk, ik was altijd in een goede en beschermde positie. Op de slotklim deed het team een flinke tempoversnelling, waardoor ik vooraan kwam. Uiteindelijk bleven we met vier renners over. Iedereen probeerde iets, maar het was onmogelijk om tijd te winnen op deze steile hellingen.”

foto: Cor Vos

López had wel verwacht dat Alejandro Valverde de grote favoriet zou zijn voor de etappezege. “Omdat deze klim hem op het lijf was geschreven. Hoe dan ook, ik rijd weer in de rode trui en ik ben er blij mee. We reden een goede etappe en het is leuk om terug aan de leiding te staan. Zondag hebben we weer een heel zware dag en ik denk dat de klim in Andorra me veel beter zal liggen. Dus we blijven zeker met het hele team elke dag strijden.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair