Longo Borghini winnares in Vlaanderen, Van der Breggen derde
zondag 5 april 2015 om 15:22

Longo Borghini winnares in Vlaanderen, Van der Breggen derde

Elisa Longo Borghini heeft twaalfde editie van de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen gewonnen. De Italiaanse, rijdend voor Wiggle Honda, ontsnapte met nog 28 kilometer te gaan uit het peloton en hield knap stand. De Nederlandse Anna van der Breggen (Rabobank-Liv) werd derde, net achter de Belgische kampioene Jolien D’Hoore (Wiggle Honda).

Longo Borghini volgt op de erelijst de Nederlandse Ellen van Dijk op. De 23-jarige renster is de eerste Italiaanse winnares van de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen, een koers die deel uitmaakt van het wereldbekercircuit.

flag-be Ronde van Vlaanderen voor vrouwen (CDM)
Uitslag: Brugge – Oudenaarde
1. flag-it Elisa Longo Borghini (Wiggle Honda) in 3u50m43s
2. flag-be Jolien d’Hoore (Wiggle Honda) op 43s
3. flag-nl Anna van der Breggen (Rabobank-Liv) allen z.t.
4. flag-nl Annemiek van Vleuten (Bigla)
5. flag-it Elena Cecchini (Lotto Soudal Ladies)

Volledige uitslag

 
8 Reacties
Sorteer op:
5 april 2015
4 Annemieke van Vleuten (Bigla) 5 Elena Cecchini (Lotto Soudal) ELB op identieke wijze als Ellen vorig jaar deed, zeer imposant. Jammer genoeg is de informatie voorziening weer eens belabberd in een Belgische koers waar ook de mannen rijden.
5 april 2015
Longo Borghini mooie winnares. Eindelijk een echt grote zege voor haar. Nederlandse dames prima. Van der Breggen hele jaar al heel constant.
5 april 2015
Longo Borghini reed al een tijdje opvallend goed rond, een succesje zat er aan te komen, maar zo een wedstrijd, chapeau
Knappe solo, ik dacht dat die meid al tegen de 40 was!
5 april 2015
Misschien verwar je haar met de Française Longo klootje? Bovendien is Longo Borghini ook wel echt een Italiaanse wielernaam, dus er zal vast ook wel ergens een 40jarige met deze achternaam rondrijden ;) Wel leuk dat het vrouwenwielrennen nu ook echt goed te volgen is via WF, van der Breggen lijkt een constante factor op het podium, nu nog een keer uitschieten dit seizoen, het liefst op het WK :)
5 april 2015
@ klootje: of met Paolo, 35 en vorig jaar gestopt. Elise is van net over de 20 dacht ik.
Ja misschien dat ik Bronzini verwar. Ze is het zusje van toch? Kan me paar jaar geleden WK ofzo herinneren dat Vos niet won waar Bronzini en Longo Borghini ook al bij waren... dacht ik. Dat weten anderen misschien beter? Edit: in 2012 werd ze 3e op het WK wat Vos won. 2011 toen Bronzini Vos versloeg reed ze ook al mee, dus zou kunnen kloppen.
6 april 2015
Kuitenbijtertje Anna van der Breggen komt er echt wel. Nu 3, hoef geen 3 keer te raden naar de volgende podiumplek de eerstvolgende koers...

Reacties zijn gesloten.