Longo Borghini heeft blik op 2016 gericht na uitstekend seizoen
donderdag 5 november 2015 om 08:26

Longo Borghini heeft blik op 2016 gericht na uitstekend seizoen

Elisa Longo Borghini kan terugkijken op een prima wielerseizoen; vijf overwinningen en een vorm die haar bijna het hele seizoen in staat stelde om in de grote koersen een rol van betekenis te spelen. Dergelijke successen maken hongerig en dus kijkt de Italiaanse van Wiggle-Honda al vooruit naar het nieuwe seizoen.

“Dit was mijn beste jaar tot nu toe, omdat ik een etappekoers won, een wereldbekerwedstrijd en in de belangrijke wedstrijden stond ik er altijd, behalve in de Waalse Pijl en de Giro”, zei Longo Borghini tegenover Cyclingnews. “Ik ben heel blij met 2015 en hopelijk wordt 2016 nog beter.”

2016 biedt genoeg doelen om naar uit te kijken. Niet alleen staan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro voor de deur, ook de Women’s WorldTour maakt zijn entree. “Ik zou het heel graag goed doen in Rio, want de Olympische Spelen komen maar één keer per jaar voorbij”, zei Longo Borghini hierover. “Dit zijn kansen die zelden voorbij komen en mijn energie zal in dat doel gestopt worden.”

“Ik denk dat de Women’s WorldTour veel goeds voor onze sport kan brengen en ik kijk er naar uit om er deel van uit te maken, maar ook om te zien hoe het gerund wordt. Ik vind dat heel belangrijk, omdat het de enige manier is om meer sponsoren te betrekken en om mensen te stimuleren om meer naar ons te komen kijken. Het vrouwenwielrennen kan heel interessant zijn, maar de meeste koersen worden niet uitgezonden, dus vanaf volgend jaar komen de sponsoren ook echt in beeld en kunnen potentiële geldschieters hun interesse tonen in het sponsoren van een ploeg.”

 
4 Reacties
Sorteer op:
5 november 2015
Ze was dit jaar toch een van de revelaties in het dameswielrennen, zie de top toch breeder worden, een goede zaak, zeker ook het feit dat de betere wielrensters uit veel verschillende landen komen.
5 november 2015
Goede renster met prachtnaam! Kleine opmerking: "komen maar één keer per jaar voorbij" => slechts het getal '4' in deze passage toevoegen :)
5 november 2015
Longo Borghini was voor dit jaar al een wereldtopper natuurlijk. Enorm constant, maar die grote klassieker ontbrak nog. Tot dit jaar natuurlijk.
5 november 2015
@Purito +1 Longo Borghini diende zich al een paar seizoenen aan natuurlijk. Wat pech her en der met blessures, maar de WKs van Valkenburg en Firenze reed ze ijzersterk.

Reacties zijn gesloten.