Lombardije laatste koers voor Dan Martin in tenue UAE Emirates

vrijdag 11 oktober 2019 om 09:08
Lombardije laatste koers voor Dan Martin in tenue UAE Emirates

foto: Cor Vos

Nog eenmaal rijdt Dan Martin in het tenue van UAE Emirates. Zaterdag neemt de Ier afscheid van zijn ploeg in de Ronde van Lombardije, de wedstrijd die hij in 2014 op zijn palmares bij mocht schrijven. “Ik wil vertrekken op een hoogtepunt”, klinkt Martin gemotiveerd. 

Echter, het is nog even afwachten hoe het met de vorm gesteld is. Donderdag kwam Martin ten val in Gran Piemonte. Desondanks eindigde de Ier op de vijfde plaats. “Mijn pols doet wat pijn na een valpartij waarin ik in een bocht weggleed. Dat is niet ideaal twee dagen voor Lombardije, maar ik denk dat het wel oké is.”

“Lombardije gaat interessant voor me worden. Je weet nooit hoe goed je echt bent aan het einde van het seizoen”, vertelt hij aan CyclingNews. “De ene dag voel je je goed, de andere dag weer slecht. Vandaag werd ik slecht wakker, maar voelde ik me op de fiets weer goed. Laten we hopen dat dat zaterdag weer zo is. We hebben met onder meer Diego Ulissi een sterk team.”

De 33-jarige Ier verruilt UAE Emirates om de komende twee seizoenen voor Israel Cycling Academy te rijden. “Het waren twee goede jaren”, eindigt Martin. “Ik moet ze bedanken voor de goede ervaringen die we samen hebben. Natuurlijk gaat niet alles zoals jij dat wil, maar ik heb veel geleerd en ik denk dat het team dat ook heeft gedaan. We kunnen beiden verder gaan.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

josi 11 oktober 2019 om 09:22

Niet echt zijn jaar. Waar hij eigenlijk elk seizoen wel enkele mooie zeges meepakt, staat de teller dit jaar volgens mij nog op nul. Benieuwd of hij z’n carrière nog nieuw leven weet in te blazen in zijn nieuwe ploeg of dat het kaarsje langzaam begint uit te gaan.

Chasse_patate 11 oktober 2019 om 09:31

Klopt, dit jaar op 0 zeges een tweede en een derde plek was het meest haalbare. Niet zijn seizoen! Misschien begint de leeftijd mee te spelen. 33 is niet jong meer in de wielrennerij.

EddyB1958 11 oktober 2019 om 09:35

Zowel hij Quick Step als UAE onder de verwachtingen gebleven.

Romāns Vainšteins 11 oktober 2019 om 09:51

‘ik vrees dat hij nooit meer op zijn oude niveau zal terugkeren, hij heeft nooit helemaal zijn belofte waargemaakt’

hartstikkebedankt 11 oktober 2019 om 09:55

Al 2 jaar slecht in zijn Ardennenklassiekers, al dan niet door pech. Dit jaar ook een slechte Tour gereden zonder aanwijsbare reden. Zouden de jaren beginnen te tellen?