Loïc Vliegen slaat dubbelslag in kletsnatte heuvelrit Tour de Wallonie

zondag 28 juli 2019 om 16:55
Loïc Vliegen slaat dubbelslag in kletsnatte heuvelrit Tour de Wallonie

foto: WielerFlits

De tweede etappe van de Tour de Wallonie is gewonnen door Loïc Vliegen. De Belgische coureur van Wanty-Gobert kwam na een late aanval solo over de meet in Beyne Heusay. Hij bleef Chris Lawless (Team Ineos) en Quinten Hermans (Telenet-Fidea) voor. Vliegen neemt de leiderstrui over van ploegmaat Timothy Dupont.

Boom in de kopgroep
Een kopgroep van zes renners kleurde de etappe, met daarbij de van een rugblessure herstelde Lars Boom. Hij kreeg Amaury Capiot, Nicolai Brøchner, Tom Wirtgen, Corné van Kessel en Emiel Vermeulen mee. De maximale voorsprong was vier minuten.

In het peloton controleerden Team Ineos, Lotto Soudal en Wanty-Gobert in de regenachtige omstandigheden. Dat weer werd naarmate de finish naderde alleen maar erger. Leider Timothy Dupont moest onder de helse omstandigheden lossen, nog voor het plaatselijke parcours in Beyne Husay opgedraaid werd.

Aerts en Dunbar tonen zich
Een aanval van Diego Rosa opende de finale, waarna een peloton van ongeveer veertig renners overbleef. Toon Aerts toonde zich door de bergsprint op de Côte de Fôret te winnen, waarna Eddie Dunbar probeerde te ontsnappen. De Brit van Team Ineos kwam niet ver, want nog voor de top van de Côte des Hawis werd hij gepakt.

In aanloop naar de finish op de Mur de Fambeyos (2,8 kilometer aan 4,5%) werd het peloton opgeschrikt door een val. Miles Scotson wist die te ontwijken en hij viel vervolgens aan. Vlak voor de meet kreeg hij hulp van Loïc Vliegen, die op en over Scotson ging. De kleine voorsprong die Vliegen had in de oplopende slotkilometer, hield hij knap vast.

Dit artikel delen:

3 Reacties

goose 28 juli 2019 om 17:38

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

0
Polleke 28 juli 2019 om 19:25

Is aan een goed seizoen bezig…

0
EddyB1958 29 juli 2019 om 07:47

Goed seizoen? Bekijk zijn uitslagen in het voorjaar eens. Als dat een goed seizoen mag genoemd worden, ben jij wel snel tevreden. Ik had eerder zoiets van ‘awel eindelijk dat werd tijd’.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone