Lodewyck vreest voor einde wielerloopbaan na tweede operatie
vrijdag 19 juni 2015 om 12:22

Lodewyck vreest voor einde wielerloopbaan na tweede operatie

Klaas Lodewyck beseft dat het moeilijk voor hem gaat worden om een ploeg te vinden en speculeert openlijk over een einde aan zijn loopbaan. De Belg heeft zijn tweede hartoperatie achter de rug en zijn contract bij BMC loopt ten einde. Of er een nieuwe komt, is hoogst onzeker.

“Geleidelijk aan doe ik meer trainingen, maar het is wachten tot de dokter groen licht geeft voor de competitie”, vertelde Lodewyck aan Sporza. “Een paar dagen geleden was ik nog overtuigd dat ik het Belgisch Kampioenschap kon rijden, maar nu ben ik niet zeker. Ik ga zeker niets forceren. Ik moet gewoon mijn tijd nemen om terug te komen.”

“Het zal moeilijk zijn om een ploeg te vinden”, vervolgde hij. “Ik heb niet veel gekoerst dit jaar en er zijn zoveel goede renners op dit moment. Geen enkele ploeg wil nog risico nemen. Ik snap het volledig als BMC nu zegt dat het niet meer lukt. Misschien kan ik binnen de ploeg nog iets betekenen voor de jonge renners of zelfs ploegleider zijn. Dat is toekomstmuziek, maar ik denk er wel aan.”

“Ik zou liefst op een mooie manier afscheid nemen van de sport, dan iets dat me dwingt om te stoppen. Maar als ik vandaag zou moeten stoppen, dan zou ik wel trots zijn op wat ik heb bereikt. Ik heb toch met Gilbert grote klassiekers gewonnen en het WK gereden.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
19 juni 2015 12:33
Zo, dat zou niet best zijn... Sterkte
19 juni 2015 12:40
En dan eens kijken hoelag de liefde van wannabee jetsetter Herreijgers nog duurt....
19 juni 2015 13:27
Verschrikkelijk voor die jongen. Dan zie je toch dat Gesink blij mag zijn dat het bij hem niet is teruggekomen.
Hopelijk kan hij bij Wanty aan de slag als zijn hartproblemen nu echt weg zijn want kan me niet voorstellen dat zijn contract wordt verlengd bij BMC. En intrinsiek is het toch een goede renner die zeker in het voorjaar iets zou moeten kunnen laten zien.
19 juni 2015 15:00
Goede dingen doen en luisteren naar lichaam en adviezen artsen. Het lijkt me als ik dit zo lees dat we hem niet meer zien fietsen. Sterkte Klaas!
19 juni 2015 20:48
@hardfietser

Dat lijkt mij inderdaad ook het verstandigst. Als hij nu al een tweede operatie heeft gehad en nog geen groen licht krijgt om weer te koersen dan moet je misschien maar niet meer het uiterste vragen van je lijf. We hebben in het verleden toch nog eens zo, n jonge Belg (Steve Vermaut) gehad die eerst niet meer mocht koersen, toen weer wel , dan weer niet en uiteindelijk was hij toch door hartproblemen veel te jong gestorven als ik het me goed herinner. Hoop voor Klaas dat hij een normaal leven met ontspannen fietstochtjes kan blijven doen.

Reacties zijn gesloten.