Lodewyck: “Alles loopt volgens plan voor Evenepoel”

donderdag 1 april 2021 om 08:51
Lodewyck: “Alles loopt volgens plan voor Evenepoel”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel vertrekt donderdag opnieuw naar Spanje voor een drieweekse hoogtestage in aanloop naar de Giro d’Italia. Het herstel van de kopman van Deceuninck-Quick-Step verloopt goed, stelt ploegleider Klaas Lodewyck in Het Laatste Nieuws.

In de Sierra Nevada gaat Evenepoel samen trainen met João Almeida, die zich ook voorbereidt op de Giro. “Met deze hoogtestage vat Remco de laatste fase aan van zijn voorbereiding op de Giro”, vertelt Lodewyck. “Puur conditie aanscherpen. Extra klimritme opdoen. Om dan op 8 mei met een zo goed mogelijk vormpeil aan de start te verschijnen in Turijn.”

“Alles loopt volgens plan”, geeft de ploegleider aan. Begin dit jaar moest Evenepoel pas op de plaats maken, omdat zijn schaambeenblessure nog niet volledig hersteld was. “Remco heeft nergens meer last van, dat is het allerbelangrijkste. Een positief signaal ook. De Sierra is een prima uitvalsbasis. Hopelijk wordt het de komende tijd een beetje mooi weer ginder. En kan hij doen wat hij moet doen. In dat geval zal hij toch wel vrij goed zijn.”

Woensdag, op de dag van Dwars door Vlaanderen, trainde Evenepoel nog in de Vlaamse heuvels. Hij werd onder meer gespot op de Oude Kwaremont.

Dit artikel delen:

7 Reacties

VespavanBern 1 april 2021 om 09:45

Fijn dat die jongen weer kan fietsen zonder pijn van die lelijke val. Heb wel lichtelijke zorgen over het feit dat hij geen enkele koers na de RVL rijd, En dan meteen van start gaat in de Giro. Evenepoel is al niet de handigste op de fiets en dan is het altijd fijn om toch ff het peloton gevoel gevoeld te hebben. Daarnaast zijn ze in de giro niet vies van net-aan parcoursen en grote valpartijen. Ik hou mijn hart vast.

S'mon 1 april 2021 om 10:33

We kunnen alleen maar hopen dat ze weten wat ze doen, en het niet puur voor het geld doen.

Panache 1 april 2021 om 10:49

Perspectief op korte termijn versus de lange termijn. Het zou ook niet mijn keuze geweest zijn.

reusjen 1 april 2021 om 11:08

Mogelijk is het qua planning niet mogelijk. Als hij deze 3 weken echt nodig heeft om op niveau te komen is er geen tijd meer om nog een koersje in te plannen. Maar ik zou ook denken dat het voor hemzelf lekker is om er even rustig in te komen.

Marco Willems 1 april 2021 om 11:44

Hoogtestage was vorig jaar niet zo’n succes met die twee samen. Evenepoel werd door Almeida gelost en week later probeerde Remco de Portugees te lossen in Burgos toen hij net aanklampte, iets wat hem het podium had kunnen kosten.

Melkzuur 1 april 2021 om 11:55

Heb je dat uit goede bron, Marco? Of via een collega-Wielerflitser?

Victor S 2 april 2021 om 14:06

Ik zag vandaag op insta nog een filmpje voorbijkomen met Joao en Almeida samen lachend trainen dus dat zal wel meevallen.

Headlines

Materiaalzone

Populair