Lizzie Deignan boekt in Women’s Tour eerste ritzege sinds rentree

vrijdag 14 juni 2019 om 15:55
Lizzie Deignan boekt in Women’s Tour eerste ritzege sinds rentree

foto: Cor Vos

Lizzie Deignan mocht aan het feest in de vijfde etappe van de OVO Energy Women’s Tour. In Builth Wells was de Britse Katarzyna Niewiadoma te snel af. Voor Deignan was het haar eerste dagzege sinds ze terugkeerde in het peloton na de bevalling van haar dochtertje Orla.

Gisteren zagen we flink wat verschuivingen in het klassement. Zo wist Liane Lippert de leiderstrui over te nemen van haar landgenote Lisa Brennauer. De Duitse lijkt echter nog niet zeker van de eindwinst. Op de voorlaatste dag vond de etappe van de waarheid plaats. In Wales ging het de hele tijd op en af en aan het einde van de etappe zouden de fietscomputers van de rensters liefst 2200 hoogtemeters aangeven.

Vanuit de start in Llandrindod Wells lag het tempo meteen hoog. Tien rensters slaagden er al snel in een gaatje te slaan. Daarbij waren ook de Nederlandse vrouwen Janneke Ensing en Ellen van Dijk. De best geplaatste renster vooraan was Leah Kirchmann op de veertiende plaats op 0:38 van haar leidende ploeggenote Liane Lippert. Het peloton was echter niet tevreden met de samenstelling en na veertig kilometer werd de groep opnieuw ingerekend.

foto: Cor Vos

Al snel vormde zich een nieuwe kopgroep met daarbij Amalie Dideriksen, Asja Paladin, Aude Biannic en Erica Magnaldi. De vier vrouwen vooraan pakten al gauw drie minuten voorsprong. Paladin ging bij het ingaan van de laatste zestig kilometer overboord, waardoor drie vluchters overbleven. In de laatste veertig kilometer werd de voorgift van de kopgroep dan teruggebracht en op 22 kilometer was iedereen weer ingerekend door het uitgedunde peloton.

Deignan troeft Niewiadoma af
Amper enkele honderden meters verder kozen Katarzyna Niewiadoma en de Trek-ploegmaats Lizzie Deignan en Elisa Longo Borghini het hazenpad, waarmee de koers ontplofte. Met een kleine halve minuut marge begon het drietal aan de laatste tien kilometer. Uiteindelijk bleek dat de winnares vooraan moest worden gezocht. Deignan klopte Niewiadoma in de laatste rechte lijn en pakte de winst. Bovendien nam ze de leiderstrui over van Lippert.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Hollow Knight 14 juni 2019 om 15:56

Jammer, had twee jaar geschorst moeten zijn… maar voor Britse renners gelden natuurlijk andere regels, zoveel is duidelijk.

0
KnightBiker 14 juni 2019 om 16:41

@ Hollow Knight – Waarom blijven we hierover zeiken: geniet van een koers!

(ze heeft out of competition controls gemist, daarmee nog geen doping zondaar al had ze beter moeten weten, maar om dat nu altijd, bij ieder bericht weer te moeten oprakelen heeft nul toegevoegde waarde: Valverde stopt ook niet omdat ze er op dit forum iets van vinden)

0
dazzler2120 14 juni 2019 om 16:47

Nja KnightBiker,, HK lijkt het er een beetje om te doen. Enige berichten die ik van hem zie is reageren op dubieuze rijders, die evt niet gestraft of niet bewezen gedoopt te hebben, reageren met dit soort opmerkingen. Sja, ieder z’n hobby.
Hij doet z’n naam wel eer aan, de reacties zijn redelijk hol.

0
Hollow Knight 14 juni 2019 om 16:56

Ze heeft drie controles gemist, drie! Dat staat gelijk aan een dopingschorsing van 2 jaar, tenzij je een Britse renner bent natuurlijk.

Door bovenstaande reacties wordt dopinggebruik genormaliseerd, wat heel erg triest is.

Ik snap niet waarom je Valverde erbij haalt, die is ten minste gestraft (al zie ik hem ook liever verdwijnen uit de wielersport).

0
Hoebele 14 juni 2019 om 17:56

Ze heeft drie controles gemist, waarvan een keer toen ze weldegelijk in het hotel aanwezig was en de controleur niet genoeg zn best had gedaan om haar te vinden. Althans dat vond het CAS toen ze voor deze kwestie aanklopte en gelijk kreeg. Ze heeft dus slechts twee controles gemist, eerder door klunzigheid dan bewust ontlopen, en kreeg dus geen straf. Bovendien heeft ze zichzelf gestraft doordat deze zaak speelde in aanloop naar Rio en ze zonder medaille naar huis ging.

0
KnightBiker 14 juni 2019 om 17:56

@hollow Knight . – heeft het iets met Brits zijn te maken? Erik dekker destijds kwam er ook mee weg, je ziet voorkeurs behandelingen waar ze er niet zijn. Als je geld hebt kan je een goede verdediging voeren, maar dat zegt niets over schuld of onschuld.
Een serieuze doping zondaar zou niet het risico nemen tegen drie gemiste controles aan te lopen.
(en je snapt prima waarom ik Valverde erbij haal, kijk maar naar de gemiddelde reactie bij een Valverde gerealateerd artikel)

0
Hollow Knight 14 juni 2019 om 19:20

@Hoebele

Ben je serieus zo naïef? Kijk eens naar de advocaat die haar verdedigde. Die specialiseert zich in dopingzondaars vrij te spreken. Is er wellicht nog trots op ook.

0
Sagan=hulk 14 juni 2019 om 16:22

Mooie etappe, mooi drietal dat is weggereden. Spijtig dat deze ronde niet in beeld gebracht wordt.

0
Brabander 14 juni 2019 om 17:02

Ze is wel weer snel op niveau, Lizzie. Goed om te zien. Toprenster

0
Gilberto 14 juni 2019 om 17:28

Katarzyna zit er ook altijd bij he.
Vollering draait ook mooi mee.
Elizabeth Banks, leuke actrice

0
Brabander 14 juni 2019 om 19:43

Kasia is ook een topper ja. En Vollering wordt een grote denk

0

Headlines

Populair

Materiaalzone