Live-beelden vanaf de fiets in Prudential RideLondon

vrijdag 31 juli 2015 om 13:02
Live-beelden vanaf de fiets in Prudential RideLondon

Tijdens de Prudential RideLondon Grand Prix voor vrouwen wordt geëxperimenteerd met livebeelden vanaf de fiets. De fietsen van Laura Trott, Giorgia Bronzini en Emma Johansson worden uitgerust met onboardcamera’s, die de beelden live moeten uitzenden.

Beelden vanaf de fietsen waren een grote hit tijdens de Tour de France, maar de kanttekening dat het nog niet live uit te zenden was, klonk door in de kritiek. Dat wil Velon, het bedrijf dat ook betrokken was bij de beelden uit de Tour, veranderen. De camera’s zenden HD-beelden uit, die verwerkt moeten worden in de uitzending.

De koers wordt zaterdag verreden en als alles goed gaat, zijn de beelden op BBC Sport te zien.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Kristoffan 31 juli 2015 om 13:03

Eindelijk.

Sephiroth 31 juli 2015 om 13:06

Super dat na de testen met normale achter beelden nu al de volgende stap wordt gemaakt :D

hopelijk komt het snel bij alle wielrenners. Niet enkele maar gewoon alle 200 :D dan kan niemand zeuren dat ze meer meezeulen. Lijkt me machtig om dat te zien. Zouden motoren dan deels overbodig worden of niet?

west 31 juli 2015 om 13:31

Die motoren die in de weg rijden, renners aanrijden en een slipstream veroorzaken moeten door drones worden vervangen. Alle 200 renners een cameraatje lijkt me een beetje overbodig, maar net als bij f1 zou op iedere fiets een standaard camerabehuizing moeten zitten, zodat degene die de camera krijgt er geen nadeel van ondervindt tov de andere renners.

Headlines

Materiaalzone

Populair