Litouwer Aidis Kruopis sprint naar overwinning in Overijssel

zaterdag 14 mei 2016 om 17:00
Litouwer Aidis Kruopis sprint naar overwinning in Overijssel

foto: Dick Soepenberg - Sportfoto.nl

Aidis Kruopis heeft de 64e editie van de Ronde van Overijssel gewonnen. De Litouwer, rijdend voor het Belgische Veranda’s Willems, was in de Wijnand Zeeuwstraat de snelste in de sprint.

De stevige wind speelde op de wegen in Overijssel een grote rol en zorgde ervoor dat er breuken ontstonden in het peloton. Een grote valpartij, waarvan Coen Vermeltfoort (Join|S-De Rijke) het voornaam slachtoffer was, maakte de verbrokkeling nog groter.

Toch viel de beslissing uiteindelijk in een massasprint, al deden Gert-Jan Bosman (Jo Piels), Wouter Mol (Join|S-De Rijke), Taco van der Hoorn(Join|S-De Rijke) , Maarten van Trijp (Metex-TKH) en Cees Bol (Rabobank Development) een dappere poging om dat te voorkomen. Zij verdedigden kilometerslang een kleine voorsprong, maar werden in de slotfase gegrepen.

Peloton staat stil bij Gijs Verdick
Voor aanvang van de koers was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan Gijs Verdick, die eerder deze week overleed aan de gevolgen van een hartstilstand en gisteren werd begraven. De renners van zijn ploeg Jo Piels reden de Ronde van Overijssel met een zwarte rouwband om de arm.

Dit artikel delen:

1 Reactie

pippodeclown 14 mei 2016 om 22:37

Zonde van een renner die goed meekon in het mondiale sprintgeweld dat hij nu, op deze leeftijd (29) dit soort wedstrijdjes rijdt. Hoop dat ‘ie terugkomt op zijn oude niveau! Met overwinningen ben je in ieder geval op de goede weg.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair