Lisa Klein opent Baloise Ladies Tour met zege in proloog

vrijdag 9 juli 2021 om 08:30
Lisa Klein opent Baloise Ladies Tour met zege in proloog

foto: Cor Vos

De proloog van de Baloise Ladies Tour is gewonnen door Lisa Klein. De Duitse van Canyon SRAM was in de straten van Utrecht twee seconden sneller dan de Britse Anna Henderson. Hannah Ludwig, een landgenote van Klein, moest als nummer drie al acht tellen toegeven.

De Baloise Ladies Tour is officieel een Belgische rittenkoers voor vrouwen, maar de start van de ronde was in het hart van Nederland. Er werd gestart met een proloog van 3,8 kilometer in Utrecht. De start van de proloog was in het Maximapark en de finish op het Berlijnplein in de wijk Leidsche Rijn, ter hoogte van het station.

De eerste renster ging om 19.00 uur van start voor de inspanning van ongeveer vijf minuten. De 22-jarige Henderson, uitkomend voor de vrouwenformatie van Jumbo-Visma, wist met 5:13 minuten een uitstekende tijd neer te zetten, maar het bleek uiteindelijk net niet genoeg voor een eerste profzege.

Dagwinnares Klein op het podium – foto: Cor Vos

Titelverdedigster Klein deelt eerste tik uit 
Klein wist in extremis namelijk nog eens twee seconden onder de tijd van Henderson te duiken en zo een nieuwe tijdritzege te boeken in haar carrière. De sterke renster won twee jaar geleden de laatste editie van de Baloise Ladies Tour en heeft na één etappe de beste papieren om de wedstrijd voor een tweede opeenvolgende keer te winnen.

Met Lieke Nooijen, Amber van der Hulst en Lonneke Uneken finishten er drie Nederlandse dames in de top-10. Britt Knaven was op de achttiende plaats de eerste Belgische deelneemster. Vandaag krijgen de rensters een vlakke sprintersetappe voorgeschoteld in de omgeving van Eeklo.

Dit artikel delen:

7 Reacties

KeesD 9 juli 2021 om 09:03

Vergeet Puck Moonen. Deze dame ziet er veel leuker uit, en kan tenminste ook echt fietsen.

0
Steven_E 9 juli 2021 om 09:04

Serieuze wind tegen aan het gemiddelde te zien. De laatsten amper 34km/u

0
Draadband 9 juli 2021 om 10:35

Mooi dat deze wedstrijd maar liefst 136 vrouwen aan de start had. Slechts 10 minder dan de Baloise Tour voor mannen een paar weken geleden. Terwijl nu ook de Giro Donne aan de gang is. Wist niet dat er zoveel vrouwen aan wielrennen doen.

0
xistnc 9 juli 2021 om 11:57

Ik zie wel een verband met de tweede zin van de post boven je: dameswielrennen is voor een groot deel breedtesport.

0
Draadband 10 juli 2021 om 10:05

K zou het anders zeggen: dameswielrennen is een sport met een smalle top en peletonvulling in de breedte. Jammer voor degenen die vinden dat dames wielrennen evenveel aandacht en geld moet krijgen als mannen wielrennen. Dat zal denk ik pas gebeuren als er een bredere top van aan eklaar gewaagde rensters is.

0
Michelangelo 10 juli 2021 om 10:19

Snap wat draadband zegt. Niet de meest populaire mening, maar wel degelijk een valide punt.
Waar vooralsnog de mannen moeiteloos 2 tot 3 volwaardige en bijna gelijkwaardige pelotons op de been kunnen brengen, is het bij de dames zo dat je blij mag zijn met 1 peloton dat een goed niveau haalt.
Het geld-verhaal is een beetje kip-ei. Je hebt geld nodig om te professionaliseren. Maar als je niet professioneel genoeg bent krijg je ook weinig geld. Wie weet is het al een goed begin om gewoon meer dameskoersen uit te zenden. Kijk naar de aandacht voor de Giro Donne: een half minuutje per dag, zonder 1 enkel interview. En de TdF wordt van start tot finish uitgezonden, en ook in de Avondetappe is de rest van de zendtijd voor de mannen.
En dat is toch waar het begint: niet met miljoenensalarissen voor de toppers, maar wel met sponsors die in beeld komen, en het daarmee mogelijk maken voor meer dames om de stap te maken van semi prof naar full prof, ook al is het niet voor een gigantisch loon.

0
armstrong 9 juli 2021 om 19:41

Starten ook rensters op een gewone fiets vandaar die verschillen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone