Lindeman: “Hoop goede gevoel door te trekken naar de Amstel Gold Race”

Lindeman: “Hoop goede gevoel door te trekken naar de Amstel Gold Race”

foto: Marcel Koch (archief)

woensdag 11 april 2018 om 19:17

Bert-Jan Lindeman liet zich in de Brabantse Pijl goed van voren zien. De renner van LottoNL-Jumbo zat in de beslissende kopgroep waaruit Tim Wellens wegsprong, maar hij kon de Belgische winnaar niet volgen. “Dit is zonde. Erg zonde”, zegt Lindeman, die uiteindelijk 66e is geworden, op de website van de ploeg.

“Het gevoel was heel goed en mijn benen super. Ik had gehoopt op een zelfde koersverloop als verleden jaar toen ik hier vijfde werd, maar dat was dit keer niet zo”, blikt de coureur uit Emmen terug. “Jammer dat ik hier geen resultaat behaal, maar ik hoop dit goede gevoel door te trekken naar de Amstel Gold Race. Daar is waar ik voor getraind heb.”

Volgens ploegleider Addy Engels is Lindeman beter dan hij vorig jaar was in aanloop naar de heuvelklassiekers. “Ik denk zelfs dat hij sterker was dan toen hij vijfde werd”, zegt Engels, “maar de situatie moet ook meezitten en dat was nu niet zo. Hij heeft een superkoers gereden en dat is ook de manier waarop hij kans heeft om een korte uitslag te rijden. Hij probeerde het nog op de voorlaatste beklimming, maar kon het verschil niet meer maken.”

Lindeman werd niet de beste renner van LottoNL-Jumbo in de uitslag. Die eer was weggelegd voor Paul Martens, die elfde werd op veertien seconden van Wellens.

Dit artikel delen:

24 Reacties

Borsje 11 april 2018 om 19:22

Prima gereden.

JosebaBeloki 11 april 2018 om 19:25

Z’n eerste goede wedstrijd sinds de Brabantse Pijl 2017, hopelijk laat de volgende niet weer precies een jaar op zich wachten.

kampie 11 april 2018 om 19:30

Sterk, misschien nog iets meer sparen volgende keer

Romāns Vainšteins 11 april 2018 om 19:34

Is een beetje zijn ideale koers ook

luckyloek 11 april 2018 om 19:37

@JosebaBeloki, in de Amstel was hij vorig jaar ook goed, moest toen afhaken kort voor de top van de Keutenberg.

GinneR 11 april 2018 om 19:39

Misschien iets teveel energie verbruikt voordat Wellens zich ermee ging bemoeien. Zoals Addy zegt: (daardoor) ‘kon hij het verschil niet meer maken’.

xistnc 11 april 2018 om 19:42

Lindeman rijdt heel veel goede koersen ‘in dienst’. Mede daarom is het gewoon prima, dat hij zich toont in die paar koersen dat hij de vrijheid heeft. Iets te druistig wellicht, mede omdat hij niet op echte steun van ploeggenoten kon rekenen.

ghostwriter 11 april 2018 om 19:43

Ik denk dat Lindeman moet vrezen voor zijn plaats in de WorldTour. De Jumbo ploeg zal een hoger budget hebben en dit soort mannen waarschijnlijk vervangen met een slag betere knechten.

bart12 11 april 2018 om 19:52

@ghostwriter hoe kom je daar bij? Was vandaag toch al by far de beste van de lotto jumboers die er aan de start stonden

KnightBiker 11 april 2018 om 19:54

Volgen mij is Lindeman een hele goede knecht, kan Het mis hebben Maar hij heeft al vaker bewezen in een zware koers boven te kunnen komen drijven. Ik zou dit vaker willen zien maar als je moet knechten kan Ik me voor stellen dat het moeilijk is je in de kijker te rijden van Het publiek.

ghostwriter 11 april 2018 om 19:58

@bart12
In the of the blind, the one-eyed man is king. LottoNL stond met een zeer matige selectie aan de start waaronder Wagner (die heuvels nauwelijks kan verteren en zelf ook moet vrezen voor zijn plaats), Olivier (die net terugkomt van een blessure) en Eenkhoorn (een eerstejaars prof die een paar dagen geleden zijn eerste Parijs-Roubaix heeft uitgereden). De Tier viel tegen en Martens en Battaglin richten zich duidelijk op de slotklim.

EdEnd 11 april 2018 om 20:02

De hele tv-uitzending heb je hem fanatiek vooraan zien rijden, mooi om te zien en ik denk ook dat deze manier van koersen hem goed ligt en daardoor ook motiveert. Wat mij betreft mag hij nog lekker blijven hoor, heeft op een dag als deze duidelijk laten zien dat hij zich helemaal kan geven voor een goede uitslag.

horsm 11 april 2018 om 20:10

Goed, toch? Heeft zich net uit de naad geknecht om Roglic het AK in Baskenland te laten winnen, en redt nu het gezicht van, inderdaad, een zwakke selectie. Ik kan me niet voorstellen waarom je zijn contract niet zou verlengen…

wielerflitsMK 11 april 2018 om 20:28

Weet ook even dat hij in Catalonië een zware klapper heeft gemaakt. Zij handen waren nog niet genezen vorige week in Baskenland.

jvh93 11 april 2018 om 21:27

Ik zie wagner eerder vertrekken dan lindeman hoor. Prima knecht om erbij te hebben voor veel verschillen terrein (kan heuvels aan, kasseien en houd van de zwaardere koersen. Vorige week volledig het snot voor de ogen gereden voor roglic en nu heel de dag aanvallend en attent koersen. Petje af hoor, het moet alleen wel allemaal keertje goed vallen bij hem

ambie 11 april 2018 om 21:35

Sorry, kan je niet vergelijken in mijn ogen was dit een C-koers.

Scott Sunderland 11 april 2018 om 22:01

Prima knecht. Niets meer en niets minder. Doet zijn best. De belofte van die etappezege in de Vuelta heeft hij wat mij betreft niet ingelost.

maklukzat 11 april 2018 om 22:02

Sterk gereden. Hopelijk in de AGR een keer een goed resultaat. Verzet altijd veel werk voor de ploeg, maar dat wordt niet altijd gezien.

Thijs E 11 april 2018 om 22:22

Een knecht met een Vuelta etappe onder zijn riem. En dan discussiëren over eventueel doorselecteren. Het tekent de luxeproblemen van Nederlandse wielerliefhebber deze dagen.

irriducibili 11 april 2018 om 22:34

Reed vandaag heel mooi attent van horen. Misschien iets te ver van voren telkens om er op het beslissende moment nog bij te zijn.

Jammer dat de ploeg over de breedte niet zoveel heeft laten zien. Wagner en de Tier hard gewerkt om de kopgroep bij te halen, maar vervolgens waren Battaglin en Martens niet sterk genoeg om van voren mee te rijden of echt mee te doen in de sprint. Lindeman was daardoor de enige die in de finale aan een topklassering mocht denken.
In dit deelnemersveld niet een hele beste prestatie voor een WT ploeg. Ik verwacht eerlijk gezegd ook niet super veel van Lindeman in de AGR aangezien de tegenstand dan vele malen sterker zal zijn.

TLJ doet met sprints en WT rondjes en evt met grote rondes serieus mee. De klassiekers vallen helaas erg tegen. De kasseien mede door de situatie van Boom en de heuvels hebben ze sowieso geen sterke ploeg voor. Niet onlogisch gezien het maken van keuzes met beperkt budget, maar jammer voor het volgen van deze races (kijk toch ook altijd als fan extra naar de verrichtingen van TLJ)

peervaneynthoven 12 april 2018 om 00:34

@ghostwriter. Zijn Martens en Battaglin nog steeds aan het rijden?

AZH 12 april 2018 om 08:29

@irriduc: hoezo vallen de klassiekers tegen. De jongen honden hebben mooie progressie getoond en ze hebben ook gewoon Kuurn in de pocket.

kampie 12 april 2018 om 10:20

Ik hoop dat Ghostwriter spoken ziet :)

Jean Dumas 12 april 2018 om 11:11

Lindeman is gemaakt voor dit soort koersen, maar hij heeft geen punch zoals Wellens of een sprint als Colbrelli. Hij moet dus een keer het geluk hebben dat ie in een vlucht zit die wegblijft.

Headlines

Materiaalzone

Populair