Lindeman gaat zich klaarstomen voor debuut in Tour de France
Lindeman bij zijn ritzege in de Vuelta van vorig jaar- Foto: Sirotti
zaterdag 9 januari 2016 om 11:02

Lindeman gaat zich klaarstomen voor debuut in Tour de France

De kans is groot dat Bert-Jan Lindeman komende zomer zijn debuut maakt in de Tour de France. La Grande Boucle staat op de planning van de 26-jarige renner van LottoNL-Jumbo, al moet hij dan wel vormbehoud tonen. “Ik hoop dat ik goed genoeg ben om in de selectie van de Tour te komen. Daar wil ik alles aan doen om dit jaar daar goed te zijn”, laat hij weten aan WielerFlits.

Lindeman reed vorig seizoen de Giro en de Vuelta. In Spanje maakte hij indruk door een ritzege te boeken. Een terugkeer naar de Vuelta sluit de Drent niet uit. “Ik hoop dat ik daar weer mag rijden. Ik heb het altijd zeer mooi gevonden daar.” Maar dan hoopt hij de Tour dus al in de benen te hebben. Om daar optimaal aan de start te staan, stippelt Lindeman samen met zijn trainer een plan uit. “Als dat plan goed werkt, dan moet het goed komen.”

Het seizoen van Lindeman begint eind deze maand in de Tour Down Under. Vervolgens rijdt hij eind februari de Ruta del Sol en in maart Strade Bianche en de Ronde van Catalonië. De Ronde van het Baskenland staat begin april op zijn agenda, in aanloop naar het Ardennendrieluik Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Daarna zal de Emmenaar nog een hoogtestage afleggen om zich te richten op het nationale kampioenschap en daarna de Tour.

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
9 januari 2016 11:23
Mooie ontwikkeling maar deze renner door. Stapje terug gedaan en nu kansen om mee te doen op het allerhoogste niveau (de tour), na een goed seizoen vorig jaar. Dit alles door attractief koersen. Wie kan er geen fan zijn van deze man?
9 januari 2016 11:55
zo, een druk programma en een lang seizoen. ik hoop dat het niet te veel is. in ieder geval benieuwd naar de progressie van deze klasbak.
9 januari 2016 12:01
Emmenaar? Laat BJ het maar niet horen, hij woont in Assen.
9 januari 2016 12:05
Ik denk, dat Lindeman zich nog moet laten zien dit voorjaar, want afgelopen seizoen was 't een beetje mager, maar ja met een mooie afsluiting in Spanje.
9 januari 2016 12:06
@ Duvel:
hij is in Emmen geboren, toch?
9 januari 2016 12:15
Hij wordt blijkbaar 1 van de vaste knechten voor Robert, rijdt bijna hetzelfde programma. Goed dat hij zich wat meer gaat richten op het klimwerk. Zo begint de ploeg aardig vorm te krijgen met vaste renners voor de klassementsmannen en voor de sprinters/kasseienklassiekers. Blijft toch knap dat deze ploeg op elk vlak probeert mee te doen. Ben heel benieuwd naar de ontwikkeling van Bert-Jan, heeft natuurlijk weer moeten wennen aan het WT-niveau, maar hij is nog relatief jong en kan nog heel wat jaren mee.
9 januari 2016 12:51
@8.6isbijnasterk geboren in Emmen inderdaad, ook voor wsv Emmen gereden, maar hij woont nu al een eeuwigheid en een beetje in Assen.
9 januari 2016 13:18
Is Lindeman niet een beetje teveel gehypet? Die rit in de Vuelta had hij niet echt tegenstand van klimmers... Dus of er echt een klimmer in hem schuilt durf ik niet te zeggen
9 januari 2016 13:19
Kelderman, Gesink, lindeman, Hofland en Vanmarcke. We hebben er nog maar 4 nodig!
9 januari 2016 13:54
@Jotto-Lumbo

Leezer, Van Emden alvast :)
9 januari 2016 14:20
@ Stelvio- Fan

Denk niet dat Lindeman als klimmer gehypet is. Dat zie ik in ieder geval niet zo. BJ kan op vele terrein uit de voeten, is een man van ontsnappingen en van de lange adem. Ideaal ter ondersteuning of, bij gebrek aan presteren van de kopman, in een groepje weg te sturen.
9 januari 2016 17:47
Nu richt Lindeman zich dus op het klimmen, maar ik hoop dat hij zijn kasseientalent niet verkwanselt. Bij VCD maakte hij op de Vlaamse heuvels en keien veel indruk als neo. Kan natuurlijk altijd over een paar jaar nog.
9 januari 2016 17:59
Het zou goed kunnen dat Lindeman het gat moet invullen dat afgelopen Tour bleek te bestaan als het ging om meezitten met ontsnappingen. Dat kan ik me voorstellen, maar tegelijkertijd denk ik niet dat zo'n kwaliteit vanuit de Vuelta 1-op-1 gekopieerd kan worden in de Tour. Nog los van het afmaken van zo'n vlucht, wat natuurlijk grotendeels een toevalstreffer is. Maar wie weet een duo-ontsnapping met Gesink in een bergrit?
9 januari 2016 18:08
Klaarstomen? Alsof het om een kanshebber voor de top-10 gaat... voorbereiden, net als ieder ander.
Leuke renner maar toch geen "klasbak" zoals iemand hier schrijft?

Edit: of kunnen we 'klasbak' nu ook bij het grofvuil zetten, net als het te pas en te onpas (en daardoor gedevalueerde) gebruikte 'held', 'monument', 'wereldtopper' en het altijd misverstane 'winnaarsmentaliteit'? ;)
9 januari 2016 19:06
De tour doet denk ik afbreuk aan de kwaliteiten van deze renner, namelijk aanvallen en op alle terreinen iets kunnen. In de tour zal hij moeten werken maar het lijkt me weer geen knecht die tot de laatste 30 man mee kan wat je dan juist vaak zoekt.
9 januari 2016 19:10
@Titaantje: ook in de Tour kun je aanvallen, zoals Kelderman afgelopen jaar heeft gemerkt. Af en toe eens met zo'n aanval mee zitten is wel goed voor de teammoraal.
9 januari 2016 19:30
Ik zal Lindeman niet klassificeren als 'klimmer' maar Lindeman is wel een man die wel vaart bij een zwaar parcours en een zware wedstrijd.
Hij heeft een neus voor de lange ontsnapping en hij is een echte doorbijter.
Zoals hij in die bewuste Vuelta etappe doodging en weer terugkwam, dat is er maar weinigen gegeven om op zo'n breekpunt niet volledig te parkeren maar door te blijven zetten.
Dat bewees hij ook al in 2014 in de Tour de L'ain toen hij die bewuste etappe won door mannen als Bardet, Martin en Alaphilippe voor te blijven en op de laatste dag tegen diezelfde mannen streed om zijn eindwinst veilig te stellen.

Het lijkt mij een heel goede keus van de ploeg om een aanvaller als Lindeman mee te nemen naar de Tour zodat ze in ieder geval Lindeman en Gesink hebben om de aanval te kiezen mocht het niet goed verlopen met Kelderman als kopman.

Een plan B klaar hebben liggen zogezegd
9 januari 2016 21:50
Ben ik de enige bij wie de foto's er op de ipad en iphone niet uit zien?
9 januari 2016 21:56
Geen probleem op mijn I-pad hoor?
9 januari 2016 22:31
Ik vind Lindeman toch vooral een afmaker. Iemand die in een ontsnapping nog net iets boven zichzelf uitstijgt. Het was zeker geen toevalstreffer. Hij zit heel vaak mee.

Reacties zijn gesloten.