Lilian Calmejane grijpt de zege in Classic de l’Ardèche

Lilian Calmejane grijpt de zege in Classic de l’Ardèche

foto: Cor Vos

zaterdag 2 maart 2019 om 16:39

Lilian Calmejane heeft de Classic de l’Ardèche gewonnen. Na 200 kilometer koersen kwam de klimmer van Direct Energie solo aan. Achter hem sprintten Valentin Madouas en Christian Odd Eiking naar de overige podiumplaatsen.

Niet alleen in België werd er zaterdagmiddag gekoerst: ook in Frankrijk koersten grote namen tegen elkaar. De Classic de l’Ardèche had met Romain Bardet, Thibaut Pinot en Alexis Vuillermoz een aantal van Frankrijks grootste coureurs aan de start.

Kopgroep speelt geen rol van betekenis
Zij zouden zich allemaal tonen, maar pas in een latere fase in de koers. In de beginfase waren het vijf coureurs Brice Feillu, Evaldas Siskevicius, Alvaro Cuadros, Nigel Ellsay en Umberto Marengo die de vlucht van de dag vormden. Acht minuten was hun maximale voorsprong, maar zij zouden niet voor de winst meedoen.

Aanvallen Pinot en Bardet zonder succes
Met nog twintig kilometer te gaan werden zij ingerekend. Daarna kregen de favorieten op twee beklimmingen de kans om het verschil te maken: de Côte de Cornas en de Côte de Val d’Enfer waren de scherprechters van de Franse eendaagse. Bardet probeerde het op de Côte de Cornas, terwijl Pinot het op de Côte de Val d’Enfer probeerde. Beiden hadden echter geen succes.

Calmejane soleert naar de winst
Vuillermoz had dat wel. Met een voorsprong van zes seconden rondde hij de top van de Côte de Val d’Enfer, toen er nog vijf kilometer te rijden was. De Fransman van AG2R La Mondiale werd in de afdaling echter teruggepakt door Calmejane, die vervolgens naar de zege soleerde.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Tpinotfan 2 maart 2019 om 17:42

Calmejane toch weer mooi terug op niveau. Ben benieuwd naar hem in de tour, kan een leuk ploegje worden bij FDJ. Spijtig toch voor AG2R dat ze nog langer moeten wachten op zege nummer 1.

En Weening raakt ook in vorm, die zie ik nog wel eens raak schieten met een gekke aanval in een Frans koersje.

0
Jacco van Stierop 2 maart 2019 om 19:22

Inderdaad, is redelijk op stoom de winter uitgekomen. Eén van de leukere baroudeurs van het huidige peloton, hopelijk krijgt hij de ruimte om in de Tour iets te laten zien. Ken zijn programma niet maar vind hem ook wel een type voor de Italiaanse najaarskoersen.

0
HSV 2 maart 2019 om 18:59

Calmejane rijdt bij Direct Energie

0
Romāns Vainšteins 2 maart 2019 om 19:07

Ik vind die Calmejane een geweldige renner, daar gaan nog heel, heel veel overwinningen van komen en allemaal op een mooie manier.

0
Brabander 2 maart 2019 om 20:01

Een echt winnaarstype ja, die niet echt in een hokje te plaatsen valt.

0
dikkechaap 2 maart 2019 om 20:21

De nieuwe voeckler, maar zo mogelijk nog minder sympathiek.

0
Romāns Vainšteins 2 maart 2019 om 20:27

Dat vraagt om verdere uitleg. Wat is het issue ?

0
Lalsacien 2 maart 2019 om 21:53

Voeckler was vreselijk sympathiek. Nam altijd de tijd voor de fans. Hij heeft alleen zijn eigenwijze bekkie tegen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone