Rio 2016: Ligtlee naar achtste finales sprint, Van Riessen uitgeschakeld

maandag 15 augustus 2016 om 08:12
Rio 2016: Ligtlee naar achtste finales sprint, Van Riessen uitgeschakeld

Foto: Sirotti

Elis Ligtlee heeft zich in het sprinttoernooi op de Olympische Spelen geplaatst voor de achtste finales. Voor Laurine van Riessen viel het doek in de herkansingen.

Ligtlee, die zich sinds afgelopen zaterdag olympisch kampioen mag noemen, versloeg in de eerste ronde de Chinese Gong Jinjie, nadat ze een vierde tijd neerzette in de kwalificaties. Van Riessen klokte de dertiende tijd, en moest vervolgens tegen de Duitse Kristina Vogel, de tweevoudig wereldkampioen sprint. Die bleek een maatje te groot. Ook via de herkansingen lukte het niet om door te gaan. Van Riessen werd uitgeschakeld door Anna Meares en Olga Ismayilova.

Vandaag beginnen om 15:00 uur Nederlandse tijd de achtste finales in het sprinttoernooi. De finale is pas dinsdag. Bij de mannen zit het sprinttoernooi er al op. Daar ging het olympisch goud naar Jason Kenny. De 28-jarige Brit versloeg zijn landgenoot Callum Skinner. Het is voor Kenny de vijfde gouden medaille, nadat hij vier jaar geleden dit onderdeel ook al won.

Dit artikel delen:

3 Reacties

schipperaar 15 augustus 2016 om 11:20

Mooie kans op een medaille, gaat met de dag harder. Finale pas dinsdag?

0
Lattiv 15 augustus 2016 om 12:37

Alles kan natuurlijk, maar de sprint is best een tombola. De kans dat ze nog minimaal 3 wedstrijden achter elkaar wint is natuurlijk bijzonder klein.

0
snoep de hond 15 augustus 2016 om 14:28

@Lattiv,
Keirin is mijn inziens een grotere tombola dan de sprint. Als je naar de mannen kijkt dan zie je dat de 4 mannen die de snelste 200m tijd noteerden ook de 4 mannen waren die in de halve finales stonden.

Krupeckaite is een ervaren rensters, maar Ligtlee zou haar op basis van getoonde snelheid (tijdens die 200m) relatief makkelijk kunnen kloppen en i.i.g. de kwartfinales bereiken. En in de kwartfinales is het ‘best of 3’, dus dan kan je je 1 foutje permitteren.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone