Ligtlee mogelijk toch op WK Baanwielrennen

Ligtlee mogelijk toch op WK Baanwielrennen

Van Olympisch goud naar niet aanwezig op WK? - foto: Sirotti

maandag 22 januari 2018 om 09:13

Elis Ligtlee is mogelijk toch actief op het WK baanwielrennen in Apeldoorn. De Olympisch kampioene Keirin wist zich eerder niet te kwalificeren op de keirin en op de sprint. Bondscoach Bill Huck heeft nog de mogelijkheid om een startbewijs voor de 500 meter toe te wijzen aan Ligtlee. Zo meldt CyclingOnline.

Afgelopen zaterdag wist Ligtlee op de sprint niet verder te komen dan de kwartfinale. Een plek bij de eerste drie was nodig voor kwalificatie. Ook op de Keirin was een podiumplaats voldoende voor een ticket, maar in de finale strandde ze zondag op een zesde plaats.

Voor de 500 meter zijn door de bondscoach geen kwalificatie-eisen vastgesteld. Dit geeft hem de mogelijkheid om startplaatsen toe te wijzen. Ligtlee heeft zodoende alsnog een kans om aanwezig te zijn op het wereldkampioenschap in eigen land.

Dit artikel delen:

6 Reacties

zeurwiggo 22 januari 2018 om 09:19

Edit redactie: aangepast.

kiryienka 22 januari 2018 om 11:01

Ze mag dan wel olympisch kampioen zijn en ook in vorm ook de beste keus bij de vrouwen. Maar op dit moment heeft ze er helemaal niks te zoeken. Van het weekend was het opnieuw erbarmelijk slecht. Geef de kans maar aan andere!

Jan 22 januari 2018 om 12:02

deze vorm was met je ogen dicht al zichtbaar in Ahoy

west 22 januari 2018 om 13:37

De hele wereld kwalificeert zich voor ieder toernooi gewoon op resultaat maar in Nederland moet er altijd ruimte zijn om er een zielepiet bij in te polderen.

Mwielerfan 22 januari 2018 om 14:14

Podium als eis in een sport als keirin is echt absurd als je maar 1 toernooi hebt om te plaatsen. Net als bij scratch. Er zijn zat wereldtoppers die echt niet elke keer daar podium rijden. Net alsof een sprinter alleen wk mag rijden als je podium msr rijdt.
Waarmee ik niet beweer dat ze nu de vorm heeft. Maar de eisen zijn echt bizar

Mwielerfan 22 januari 2018 om 20:49

Dekker mag bijvoorbeeld naar olympische spelen omdat ze een wereldbeker top 8 is gefinisht. In een sport waar je individueel afdaalt en dus veel minder tactiek tussen deelnemers het resultaat bepaald. Echt bizar onvergelijkbaar die eisen

Headlines

Materiaalzone

Populair