Ligtlee maakt rentree in Alkmaar, afwezige Haak houdt hoop op WK

Ligtlee maakt rentree in Alkmaar, afwezige Haak houdt hoop op WK

Elis Ligtlee - foto: Sirotti (archief)

vrijdag 10 maart 2017 om 13:29

Baanwielrenster Elis Ligtlee maakt dit weekend haar rentree na een lange knieblessure. Dat maakte de olympisch kampioene op de keirin bekend via Twitter. In Alkmaar zal ze op een internationaal sprint- en keirintoernooi weer haar opwachting maken.

De wedstrijden in Alkmaar zijn tevens een kwalificatiemoment en belangrijk meetmoment voor de WK baanwielrennen, dat half april in Hong Kong plaatsvindt. Ligtlee komt dit weekeinde uit op de keirin, de individuele sprint en de teamsprint. Daarin neemt ze het op tegen de rest van de Nederlandse toppers op de sprintonderdelen, zoals Laurine van Riessen, Shanne Braspennincx en Kyra Lamberink.

Geblesseerde Haak herstelt snel
Bij de mannen doen met Jeffrey Hoogland, Matthijs Büchli, Nils van ’t Hoenderdaal, Roy van den Berg en Theo Bos bijna alle toppers mee. Hugo Haak is er niet bij in Alkmaar, hij is herstellende van een recente meniscusoperatie. Tegen WielerFlits zegt hij dat het herstel voorspoedig verloopt. De renner uit Vianen hoopt volgende week de training weer op te kunnen pakken. Het WK is voor hem nog niet uit zicht. “Ik wil daar zeker naartoe gaan werken”, aldus Haak.

Bondscoach René Wolff beslist in een later stadium welke renners hij meeneemt naar Hong Kong.

Programma en deelnemers GP Sprint & Keirin, Alkmaar

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair