Licht optimisme rond toestand gevallen Gerben Thijssen

woensdag 13 november 2019 om 20:21
Licht optimisme rond toestand gevallen Gerben Thijssen

foto: Cor Vos

Licht optimisme rond de toestand van Gerben Thijssen: de jonge Belg die gisteren zwaar ten val kwam in de Zesdaagse van Gent, heeft vandaag ‘een kort gesprek’ kunnen voeren met zijn familie.

Dat meldt zijn wegploeg Lotto Soudal vanavond op haar social media. “De wedstrijd in Gent gaat verder zonder Gerben Thijssen. Gelukkig is er licht optimisme. Minder dan achttien uur na zijn verschrikkelijke val kon Gerben een kort gesprek voeren met zijn familie”, schrijft de ploeg. “Blijf vechten Gerben.”

De jonge Belg kwam gisteravond zwaar ten val tijdens het onderdeel supersprint na een botsing met de Deen Oliver Wulff. Hij werd een kwartier lang verzorgd op de piste. Nadat hij (bij bewustzijn) naar het ziekenhuis werd overgebracht, besloot de organisatie op verzoek van andere renners de laatste onderdelen af te gelasten.

Zijn teambaas John Lelangue liet weten dat Thijssen enkele ribben en een sleutelbeen had gebroken. Later werd bekend dat hij op de intensive care verbleef, dat zijn toestand stabiel was, maar er tevens drie kleine hersenbloedingen waren vastgesteld. “De komende dagen zijn cruciaal om te zien in welke richting zijn toestand evolueert”, klonk het.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair