Leukemans ziet knechtenrol voor Gilbert wel zitten

dinsdag 3 mei 2011 om 11:50

Het is een publiek geheim dat Philippe Gilbert het heel goed zou zien zitten om samen Björn Leukemans voor één ploeg te rijden. In Gazet van Antwerpen zegt Leukemans blij te zijn met de interesse van Gilbert. “Ik ben gecharmeerd door de vraag van Gilbert en wil met veel plezier zijn luitenant worden als ik daar flink voor vergoed word”, zegt hij.

“Er zijn wel twee problemen: officieel weet ik nog van niets, en ik heb nog een contract bij Vacansoleil tot 2012. Er is wel een afkoopsom, maar die wil ik niet zelf betalen”, aldus Leukemans. “Ik denk trouwens dat Gilbert eerst zelf wil weten waar hij volgend seizoen zal rijden. Pas dan kan hij zijn verlanglijstje voorleggen aan zijn nieuwe werkgever.”

Maar de focus van Leukemans, die deze zomer 34 wordt, ligt op dit moment nog niet bij volgend seizoen. Eerst wil hij dit jaar dolgraag voor het eerst in zijn carrière de Ronde van Frankrijk rijden. “Daar wacht ik al zo lang op”, zegt hij. In de opbouw naar de Tour heeft Leukemans een traject via de rondes van België, Luxemburg en Zwitserland in gedachten.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair