Leukemans wint weer, Hoogerland derde

woensdag 29 augustus 2012 om 22:41

foto: Sirotti (archief)

Björn Leukemans (Vacansoleil-DCM) heeft de 95e editie van de Stadsprijs Geraardsbergen op zijn naam geschreven. In de regionale koers rond Geraardsbergen klopte Leukemans landgenoot Greg van Avermaet (BMC). Johnny Hoogerland, ook van Vacansoleil-DCM, werd derde.

Na 25 kilometer vormde zich een grote kopgroep van 22 man. Die vluchters werden daarna niet meer bijgehaald door het peloton, de 22 renners gingen het uitvechten. In de finale sprongen Leukemans, Van Avermaet, Hoogerland en de Luxemburger Jempy Drucker weg uit de kopgroep. Hun medevluchters lieten dit echter niet gebeuren en haalden de vier terug.

Daarna volgde een onrustige fase met veel uitvalspogingen, maar alleen Leukemans en Van Avermaet wisten weg te rijden van de achtervolgers op de Muur van Geraardsbergen, die in de laatste plaatselijke ronde was gepositioneerd. In een sprint à deux won Leukemans uiteindelijk van Van Avermaet. In de achtervolgende groep kwam Johnny Hoogerland als derde over de finish op 34 seconden van de winnaar.

Leukemans meldde na afloop dat hij zich goed had voorbereid: ”Op een vlak parkoers kom ik altijd tekort tegen Van Avermaet”, zei Leukemans. ”Maar de aankomstzone op de ‘Vesten’ ken ik heel goed en ik wist waar ik moest versnellen. De conditie is er alvast. Ik hoop ook zondag in Leuven en de daaropvolgende dagen in Canada mij te laten zien.”

Na zijn overwinning in de Druivenkoers is dit de tweede winst voor Leukemans in één week, tevens werd Hoogerland in die koers ook al derde.

Uitslag Stadsprijs Geraardsbergen
1. Björn Leukemans (België/Vacansoleil-DCM) in 3u56m58s
2. Greg van Avermaet (Belgie/BMC Racing) z.t.
3. Johnny Hoogerland (Nederland/Vacansoleil-DCM) +34s
4. Willem Wauters (Belgie/Vacansoleil-DCM) z.t.
5. Jempy Drucker (Luxemburg/Accent Jobs-Willems Veranda’s) z.t.
6. Pieter Jacobs (Belgie/Topsport Vlaanderen Mercator) z.t.
7. Tosh van der Sande (Belgie/Lotto-Belisol) z.t.
8. Clément Lhotellerie (Frankrijk/Colba Superano Ham) z.t.
9. Koen Barbé (Belgie/Landbouwkrediet) z.t.
10. Thomas Scully (Nieuw-Zeeland/Garmin Sharp) z.t.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair