Leukemans verliest strijd tegen tijdslimiet: “Leeg”

vrijdag 22 juli 2011 om 18:38

Björn Leukemans zal morgen niet meer van start gaan in de tijdrit in en rond Grenoble. De Belg van Vacansoleil-DCM reed een groot deel van de rit solo voor de bezemwagen uit en kwam uiteindelijk een handvol minuten boven de tijdslimiet over de streep boven op Alpe d’Huez. In wat naar eigen zeggen zijn laatste Tour is moet hij dus twee dagen voor Parijs het toneel verlaten.

Leukemans zat vorige week nog mee in een lange vlucht (foto: Sirotti)

Leukemans kon na de etappe niet anders dan bij Sporza toegeven dat hij op het tandvlees zat. “Een slechte dag is een slechte dag. Als je die net in deze rit hebt, dan heb je pech. Toen Contador als een onnozele begon aan te vallen, voelde ik het meteen. Er was niets meer aan te doen. Als je leeg bent, ben je leeg.”

Ook een grote groep, met onder meer groene truidrager Mark Cavendish en zijn naaste belager José Joaquin Rojas, eindigde net boven de tijdslimiet, achttien seconden om precies te zijn. Net als gisteren worden alle 83 renners in die bus echter opgevist door de jury, wat hen wel op een aftrek van 20 punten komt te staan. Die heeft echter weinig gevolgen voor puntenklassement.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair