Leukemans over koerstactiek vluchtgenoten: “Begrijp er niets van”

woensdag 16 april 2014 om 18:53
Leukemans

foto: Sirotti

Björn Leukemans maakte indruk in de Brabantse Pijl. In de finale reed de Belg in de aanval, maar hij werd teruggepakt. In de sprint eindigde de renner van Wanty-Groupe Gobert vervolgens op een vijfde plek. “Ik heb gegokt en verloren. En dat is hier niet de eerste keer”, zuchtte Leukemans tegenover Het Nieuwsblad.

In de slotfase zat de Belg in een kopgroep van tien man, waaronder Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE) en Nathan Haas (Garmin-Sharp). “Maar daar was de samenwerking echt niet goed. Als ze alle tien het echt hadden gewild, hadden we voorop gebleven. Ik begrijp er niets van. Als je met tien naar de meet kan gaan, dan doe je dat toch?”

“Toen we ingelopen werden, had ik het mentaal nog moeilijk om me op te laden voor de sprint. Maar ik zag niemand van de ploeg en maakte er toch nog het beste van. Het is een vijfde plaats geworden.”

Leukemans was de afgelopen weken actief op de kasseien. Ook de heuvelklassiekers staan op zijn programma. Een zeldzame combinatie. “Het kan zijn dat ze in de Amstel Gold Race met de hamer klaarstaan, maar dat zien we dan weer wel. Vorig jaar reed ik er top tien. Dus ik maak toch kans.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair