Leukemans loopt kneuzingen op in Brabantse Pijl

donderdag 16 april 2015 om 11:47
Leukemans loopt kneuzingen op in Brabantse Pijl

foto: Sirotti

De voorbereiding op de Amstel Gold Race verloopt alles behalve vlekkeloos voor Björn Leukemans. De Belgische veteraan van Wanty-Groupe Gobert kwam tijdens de Brabantse Pijl pijnlijk in contact met het asfalt: “Mijn heup en mijn rechterelleboog zijn gekneusd”, aldus Leukemans tegenover persbureau Belga.

Leukemans eindigde uiteindelijk op 1 minuut 32 als 43e: “Ik had duidelijk geen superdag. Dinsdag had ik nog last van migraine”, zegt de Antwerpse kopman van Wanty-Groupe Gobert. “Na dertig kilometer kwam ik dan ook nog eens zwaar ten val. Mijn heup en mijn rechterelleboog zijn gekneusd.”

Voor komende zondag hoopt Leukemans weer volledig fit te geraken na zijn buitelingen in de Brabantse Pijl: “Ik zat voortdurend scheef op de fiets en dacht een paar keer aan opgeven. Maar ik heb doorgezet en eindigde uiteindelijk 43ste. Met zicht op de Amstel van zondag wil ik graag nog eens passeren bij mijn osteopaat, maar die is helaas met vakantie. Ik zal de rest van de week vooral veel rusten, in de hoop dat de benen zondag beter zijn.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

SoloSlim 16 april 2015 om 12:00

Ach ja.. zijn tijd is toch voorbij.
Hij heeft zijn kansen gehad in de vorige jaren.
En volgens mij niet genoeg uit zijn loopbaan gehaald.

0
Kristoffan 16 april 2015 om 16:41

@SoloSlim
Ik ben het volledig met je eens. Hij kan/kon verekkes hard fietsen, had mooie koersen kunnen winnen.. Maarja het zit niet altijd mee.

0
lancethegreat4 16 april 2015 om 17:02

In de Amstel zullen ze de kaart Gasparotto trekken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone