Leontien van Moorsel koersdirecteur vrouweneditie Amstel Gold Race

maandag 3 oktober 2016 om 15:12
Leontien van Moorsel koersdirecteur vrouweneditie Amstel Gold Race

foto: Amstel Gold Race

Vandaag is officieel de vrouweneditie van de Amstel Gold Race gepresenteerd. De nieuwe wedstrijd krijgt Leontien van Moorsel als koersdirecteur. In 2002 wist zij de voorlopig voorlaatste editie te winnen.

De Amstel Gold Race voor vrouwen wordt net als de mannenkoers verreden op zondag 16 april. Het parcours leidt het vrouwenpeloton van Maastricht door de Limburgse heuvels over ruim 125 kilometer naar de finish in Berg en Terblijt. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt, in aanwezigheid van regerend Olympisch en Europees kampioene Anna van der Breggen en Olympisch en meervoudig wereldkampioene Marianne Vos.

dames-route-wedstrijd-agr-2017-2

De organisatie heeft een bidbook voor de Amstel Gold Race Ladies Edition ingediend bij de UCI. De internationale wielerbond maakt komende week de kalender voor de UCI World Tour bekend. “Met de rijke historie van de Amstel Gold Race en het aantrekkelijke parcours ga ik er van uit dat de UCI de Amstel Gold Race Ladies Edition al in 2017 zal opnemen in de kalender van de UCI World Tour”, zegt Leo van Vliet, de koersdirecteur van de manneneditie, in het persbericht.

Leontien van Moorsel is aangesteld als koersdirecteur van de Amstel Gold Race Ladies Edition. Van Moorsel: ‘’Ik vind het geweldig dat we ons met de Amstel Gold Race Ladies Edition kunnen aansluiten bij de enige Nederlandse voorjaarsklassieker. De organisatie staat, het parcours door de Limburgse heuvels is spectaculair en het publiek is hier altijd fantastisch. Ik kijk nu al uit naar april en weet zeker dat de dames er een spannende race van maken!” De wedstrijd zal live te zien zijn bij de NOS, meldt de organisatie in het persbericht.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Kwouter 3 oktober 2016 om 15:25

Goede eerste stap.

Maar als het dat parcours op zijn bord wordt, is dat weer een beetje jammer.
Laten ze alle leuke klimmetjes links (of zuidelijk) liggen.

0
aoyen 3 oktober 2016 om 15:31

Heel goed dat er een vrouwenkoers bijkomt, jammer alleen dat er weer zo een besmette naam zich eraan verbindt. Niet dat ik zo snel een ander vrouwelijk uithangbord weet, maar zo komt het wielrennen nooit van zijn oude reputatie af.

0
hongerklopje 3 oktober 2016 om 15:57

Leontien van moorsel, hopen dat ze beter is in dit organiseren dan in tour etappes analyseren.

0
Hoebele 3 oktober 2016 om 16:04

In Amstelveen? Omdat het ook met Amstel- begint?

Logisch parcours, wel jammer van de ‘leuke klimmetjes’, maar op deze manier voorkom je overlapping van de twee wedstrijden. Zoals vorige week al gezegd, start direct na de mannen en de lokale rondjes terwijl de mannen de lus naar Vaals doen.
Overigens zou ik Leontien geen besmette naam willen noemen. Wens haar veel succes.

0
koos1 3 oktober 2016 om 16:11

Zo te zien rijden de vrouwen dan ongeveer het eerste gedeelte gelijk aan het parcours van de mannen om daarna rondjes te rijden op het WK parcours. Dit lijkt ook de enige mogelijkheid om niet in de knoop te komen met de mannen koers.

0
Hakkie2 3 oktober 2016 om 16:18

Mooi dat één van Nederlands grootste sporticonen en tegelijk één van de grootste iconen van het vrouwenwielrennen zich hier aan verbindt. En het parkoers ziet er op zich goed uit, rondjes over het WK parkoers lijkt me prima.

0
snoep de hond 3 oktober 2016 om 16:29

@Kwouter & Hoebele,
Volgens mij zouden ze prima na de Bergseweg richting Eys kunnen rijden en dan de Eyserbosweg en de Fromberg kunnen nemen en ook de Keutenberg oprijden i.p.v. van de Sibbegrubbe.
Dat is nog geen 15km extra, maar geeft het lijstje met bergjes toch al een stuk meer uitstraling. Dat half uurtje extra moet echt wel in te passen zijn lijkt mij.

0
HoofdIsVrij 3 oktober 2016 om 16:51

Kijken of het echt een blijvertje wordt of na een jaar of twee, drie weer verdwijnt als er te weinig publieke belangstelling voor is.

0
Piet Lut 3 oktober 2016 om 17:04

Ah daarom verdwijnt Holland Hills Classic natuurlijk. Is een beetje dubbel anders. We zijn geen Vlaanderen :)

0
Coppi Coppi 3 oktober 2016 om 18:27

Eigenlijk het minst interessante stuk van Zuid Limburg hier.
Geen loorberg, Camerig, gulpener, kruisberg, Eyserbos, From- noch Keut.

Maar laten we het Van Moorsel niet aanrekenen Zij is hier alleen uithangbord en zal met de organisatie niks van doen hebben

0
xistnc 3 oktober 2016 om 18:35

Op zich niet zo gek, dit parkoers. Niet alleen vanwege de samenloop met de mannen, maar ook omdat koersen door Zuid-Limburg bij de dames altijd op grote tijdverschillen uitdraaien.

Voorbeeld 1, voorbeeld 2 en voorbeeld 3, allemaal dit jaar.

0
IlPirata 3 oktober 2016 om 18:38

Fantastisch wat zij gepresteerd heeft in het verleden, meen ik echt, maar op tv of radio kan ik haar niet uitstaan.

0
Jan 3 oktober 2016 om 19:23

Doet niks door zonder eerst aan zichzelf te denken.
Past mooi in het clubje Goudswaard (voormalig eigenaar commerciele wielersite) en Van Vliet.

0
Romāns Vainšteins 3 oktober 2016 om 19:55

Doe mij maar de Eifel & Ardennen, ook in zuid-Limburg zelf liggen er veel mooiere klimmen om er weer eens een echte koers van te maken ipv de horecabobo-tour uit te hangen.

0
schipperaar 3 oktober 2016 om 23:00

En laat die das maar zitten Leo, die valt er echt niet af.

0
Kwouter 4 oktober 2016 om 08:30

Ik snap het parcours wel op organisatorisch vlak. En voor een eerste test, is het ook goed. Vind het alleen iets jammer om de eyserbosweg en keutenberg te missen.

Eifel en ardennen zijn inderdaad ook heel mooi (elk gebied zijn charmes), maar door (nederlands) limburg heeft het toch meer een "van ons" gevoel.

@ Aoyen. Ieder zijn mening. Ik vind het een topvrouw wat ze allemaal doet voor het vrouwen wielrennen.

0
Romāns Vainšteins 4 oktober 2016 om 09:49

Alleen die foto al is genoeg om aankomend jaar lekker een Tro-Bro stream te zoeken en later even te lezen wie dit keer de gelukkige Cauberg-sprint wachtwachtpoeffer is geweest.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone