Leonardo Basso blijft nog een jaar bij Team Ineos
Renners van Team Ineos in de Vuelta - foto: Cor Vos
woensdag 4 december 2019 om 09:26

Leonardo Basso blijft nog een jaar bij Team Ineos

Leonardo Basso koerst ook in 2020 voor de Britse sterrenformatie Team Ineos. Dat heeft de 25-jarige Italiaan laten weten in een interview met TuttoBiciWeb. “Ik hoop ook in mijn derde jaar te groeien als wielrenner. We zullen binnen één week kijken naar mijn programma voor 2020”, aldus Basso.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De renner uit Castelfranco Veneto moest lang wachten op een contractverlenging, maar de trouwe knecht maakte zich eerder al niet teveel zorgen. Zo verzekerde Team Ineos hem in juni al dat hij mocht blijven. “Ik ben vrij rustig en wacht op het team om het nieuwe contract te kunnen ondertekenen.” Nu blijken de handtekeningen definitief te zijn gezet.

Basso maakte in 2018 zijn debuut voor (toen nog) Team Sky. Hij reed dit jaar als knecht onder meer de Tour of the Alps, Tour of California en de BinckBank Tour. “Ik reed het afgelopen seizoen meer WorldTour-wedstrijden, waardoor 2019 een fundamenteel jaar was. Ik ben tevreden over mijn seizoen, ik heb mijn werk gedaan”, zo kijkt Basso terug.

De hardwerkende Italiaan hoopt in 2020 nog beter te worden als wielrenner. “Mijn droom is om Milaan-San Remo te rijden. Het is de mooiste klassieker met de meeste historie. Ik zag als kind Mario Cipollini en Alessandro Petacchi zegevieren. Het is gewoon mijn favoriete wedstrijd.”

 
7 Reacties
Sorteer op:
4 december 2019
Zie je wel, wat vertrouwen hebben in de mensen ;)
4 december 2019
Lekker lang gewacht hebben ze. Basso sprak zichzelf moed in. Zijn vertrouwen in de mensheid voorlopig gered. Misschien wel een kleine indirecte aanwijzing van de ploeg om toch nog iets harder zijn best te doen volgend jaar. Zoiets.
4 december 2019
Is Ineos nu vol/klaar? Op Carapaz na niet de grote kampioenen kopen zoals we van ze gewend zijn. Wellicht is dan toch het roer om qua transferstrategie met de nieuwe sponsor.
  4 december 2019
  Het is de bedoeling dat Andrey Amador er sowieso nog bijkomt bij INEOS, tenzij Movistar daar een stokje voor steekt.
  4 december 2019
  1ste lijn: Thomas-Froome-Bernal-Carapaz 2de lijn: Sivakov-Sosa-Kwiatkowski 3de lijn: Hart-Dunbar-Moscon Ik vind dit toch nog altijd niet verkeerd. Neem nu dat Amador en/of Dennis er nog bijkomen...
  4 december 2019
  Met Bernal, Carapaz, Thomas en Froome vier kopmannen voor het klassement. Plus Sivakov, Sosa, Geoghegan Hart, Dunbar, Ganna... Dat kan ermee door. Normaal gesproken toch.
4 december 2019
Misschien weet hij wel als de beste hoe je pasta moet koken...

Reacties zijn gesloten.