Lennard Kämna maakt verrassende comeback op de mountainbike

vrijdag 8 oktober 2021 om 14:57
Lennard Kämna maakt verrassende comeback op de mountainbike

Kämna won in de Volta a Catalunya de etappe naar Manresa - foto: Cor Vos

Ruim vijf maanden na zijn laatste koers maakt Lennard Kämna een verrassende comeback. De Duitse renner van BORA-hansgrohe doet dat niet op de weg maar in de mountainbikewedstrijd Cape Epic, die vanaf volgende week zondag in Zuid-Afrika wordt gehouden. Kämna miste een groot deel van het seizoen vanwege fysieke problemen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Kämna doet de Cape Epic aan de zijde van zijn ploeggenoot Ben Zwiehoff, die tot twee jaar terug op topniveau mountainbikete. “Voor mij is dit een compleet nieuwe uitdaging. Ik kom uit het noorden van Duitsland en heb dit jaar pas voor het eerst op een mountainbike gezeten. Natuurlijk heb ik veel respect voor de Cape Epic en ik kijk er ook naar uit. Er is een tendens bij sommige renners om vaker in verschillende disciplines te rijden, maar dat doel heb ik op dit moment niet – het zal voorlopig bij een eenmalig optreden blijven.”

“Maar ik kan de aantrekkingskracht van iets anders zien en meemaken helemaal begrijpen. Mijn voorbereiding was oké, maar ik heb zeker wat technische tekortkomingen, wat uiteindelijk niet zo veel uitmaakt, want het gaat er meer om dat ik plezier heb”, aldus Kämna. De 25-jarige Duitser brak afgelopen jaar door met een etappezege in Villard-de-Lans in de Tour de France. Afgelopen zomer moest hij de Tour aan zich voorbij laten gaan vanwege fysieke problemen, waarna hij met zijn ploeg besloot een pauze in te lassen.

Ben Zwiehoff moet Kämna wegwijs maken op de mountainbike – foto: Cor Vos

Ploegmanager Ralph Denk is blij dat Kämna weer terugkeert in koers. “Hij was vanaf het begin enthousiast over het idee en ik denk dat de timing ook heel goed voor hem is, want daarna beginnen we met de voorbereiding op het komende seizoen. Met Ben heeft hij de juiste man aan zijn zijde. Hij komt uit de mountainbikesport en kan Lennard met hier en daar wat tips en trucs zeker ondersteunen”, aldus Denk, die optimistisch is dat we volgend jaar weer de normale Kämna zullen zien. In mei verlengde hij het contract met de renner al tot eind 2022.

De Cape Epic wordt verreden van 17-24 oktober.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Innsbruck 8 oktober 2021 om 15:56

Dat Bora akkoord gaat met deze side hobby verbaast me. Hebben daar net grote kuis gehouden. Kämna blijft natuurlijk wel een ruwe diamant.

Zie het er graag vaker uit komen.

0
jooprioolpijp 8 oktober 2021 om 16:08

Als dat maar goed gaat. Ik weet niet hoe technisch die Cape Epic is, maar beginnende MTBers gaan disproportioneel vaak over de kop.

0
Pietspeed 8 oktober 2021 om 19:24

Je bedoelt Matje toch niet :-)?

0
Wheely 8 oktober 2021 om 16:50

Pas op voor de weggehaalde plankjes Lenny!

0
Scott Sunderland 8 oktober 2021 om 17:48

Ik hoop wel dat Kämna zijn gezondheid en het plezier terugvindt. Een van de leukste aanvallers vorig jaar.

0
Hobbit 8 oktober 2021 om 18:29

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat Van Aart en nog meer MvP heel veel renners in het profpeloton inspireren.

Mooi dat hij dit doet. Uit eindelijk is MTB ook een veel leuker sport om te doen dan wielrennen. Vind ik dan heh.

0
Romāns Vainšteins 8 oktober 2021 om 19:35

Was de profielen aan het bekijken en zag ‘Aap d’Huez’ staan?!

Ik voelde me al prima maar nu is mijn dag echt goed.

Is dit veel leukere event dan in colonne hijgende opperprimaten op nepnatuurrondje live te volgen?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone