Lelangue: “Onze laatste resultaten in Vlaanderen zijn ontgoochelend”

maandag 29 maart 2021 om 18:12
Lelangue: “Onze laatste resultaten in Vlaanderen zijn ontgoochelend”

John Degenkolb - foto: Cor Vos

John Lelangue is kritisch op de prestaties van zijn Lotto Soudal-ploeg in de voorbije voorjaarskoersen. In de Oxyclean Classic Brugge-De Panne, de E3 Saxo Bank Classic en Gent-Wevelgem stelde de Belgische formatie teleur. “Onze resultaten in de voorbije drie Vlaamse WorldTour-koersen zijn ontgoochelend”, stelt Lelangue.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

In De Panne was Florian Vermeersch de best geklasseerde renner op de vijftiende plek. Vermeersch was in de E3 Classic ook de beste; hij werd zestiende op 2.47 minuut in een groepje met ook Jasper De Buyst. In Gent-Wevelgem was John Degenkolb de beste van de ploeg op de 27ste plaats. Geen prestaties om blij mee te zijn volgens Lelangue.

“We willen ons vanaf woensdag herpakken in Dwars door Vlaanderen en daarna een mooie Ronde van Vlaanderen rijden”, aldus de ploegbaas tegen Sporza. “John Degenkolb mag normaal niet ver verwijderd zijn van de top-10. We hebben vorig najaar gezien hoe goed hij kan presteren in de klassiekers.”

‘Offensief en agressief’
“We hebben nog twee kansen op Vlaamse bodem”, doelt Lelangue op Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. “In die wedstrijden wil ik een offensief en agressief Lotto Soudal zien zoals dat het geval was in de Ronde van Catalonië.” In de rittenkoers won het team afgelopen week twee etappes.

“We hebben jonge gasten die er iets van willen maken met Florian Vermeersch en Brent Van Moer”, gaat hij verder. “Met Tim Wellens hebben we een goede leider en John Degenkolb zal er alles aan doen om zich te tonen in die koersen. En dan vooral in de Ronde. We willen een ander beeld geven van ons team dan in de voorbije Vlaamse wedstrijden.”

Lotto Soudal zal dat moeten doen zonder Philippe Gilbert, die voorlopig even rust neemt. “Ik denk dat een pauze de best mogelijke beslissing was. Zo zal hij misschien die mentale en fysieke frisheid terugvinden. Het seizoen is nog lang genoeg en we hebben nog veel doelen”, aldus Lelangue.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Murcia 29 maart 2021 om 18:25

Lelangue is zelf verantwoordelijk voor deze teleurstelling. In de overige koersen doen mannen als Wellens, Ewan, de Gendt en een nieuweling als Kron het goed, maar in het Vlaamse werk is vol ingezet op Phil en Degenkolb. Er waren zat vraagtekens over deze twee maar volgens John waren die ongegrond. Dan zul je als de komende twee Vlaamse koersen geen resultaat opleveren ook je eigen handelen eens kritisch tegen het licht moeten houden.

0
Limal 29 maart 2021 om 19:00

Zelfs Lelangue kan natuurlijk niet de toekomst voorspellen. In 2018 brak Gilbert ook zijn knieschijf en het jaar daarop zou hij als 36-jarige Parijs-Roubaix en als 37-jarige twee Vuelta-ritten winnen. Waarna Lotto hem aantrekt. Vorig jaar rijdt hij als 38-jarige top-10 in zowel de Omloop als Milaan-San Remo. Dan komt de corona-break en vlak erna een nieuwe knieschijfbreuk. Desondanks leek hij dat ook dit jaar, als 39-jarige, weer goed achter zich te laten met 5e plaatsen in zowel de Ster van Bessèges als de Omloop. Degenkolb reed dan weer top-10 in de drie kasseiklassiekers die vorig najaar werden afgewerkt en Florian Vermeersch maakte daar als jongeling ook indruk.

Om maar aan te geven dat er vraagtekens kunnen worden geplaatst bij de vraagtekens die er volgens jou zat waren. Niet elk team kan een Wout, een Mathieu of een Julian in de rangen hebben…

0
Murcia 29 maart 2021 om 19:12

@Limal
Dat driejarige contract was een pure gok voor een op dat moment 37 jarige renner. Dan moet je niet verrast zijn als de resultaten minder gaan worden. Phil heeft optimaal geprofiteerd van zijn periode bij Patrick om nog 1 keer te cashen en over Wout en TJV is allang duidelijk geworden dat Lotto hem had kunnen binnenhalen maar te lang aarzelde.

0
Limal 29 maart 2021 om 19:18

Je negeert doodleuk de uitslagen die hij ondanks corona en een nieuwe knieschijfbreuk al haalde om je gelijk te bewijzen.

0
Murcia 29 maart 2021 om 19:23

Natuurlijk negeer ik dat want hij wordt betaald als de winnaar van Parijs-Roubaix niet als de nummer 5 van de Omloop. Verder noem je zelf Wout als voorbeeld van een renner die niet haalbaar is voor Lotto Soudal terwijl het duidelijk is dat Wout bij ze had kunnen rijden al moet ik erbij zeggen dat die miskleun gebeurde onder de vorige manager.

0
Theo H 29 maart 2021 om 19:46

Lelangue haalt toch iedere keer dezelfde truc uit. Gearriveerde renners voor te veel geld aan de ploeg binden. De man heeft nog nooit blijk gegeven van enige visie of inzicht in talenten. Opgegroeid in het wielermilieu en na mooie baantjes bij oa. ASO dacht hij het wel even te regelen als ploegleider met diepe zakken geld. Hij verprutst een giga deel van het totale Lotto budget door Degenkolb en Gilbert te halen. Bij BMC moest hij ook zo nodig de grote namen als Ballan en Hushovd binnen halen, die nooit meer het niveau van voordien haalden maar wel het beste salaris uit hun carrière opstreken. En die andere talentvolle Noor kreeg een schamel contractje voorgelegd. Gelukkig koos hij andere oorden en heeft inmiddels wel bewezen hoe goed hij is.

0
Limal 29 maart 2021 om 19:54

@Murcia, ik noemde Wout, Mathieu en Julian omdat zij de afgelopen twee jaar veelwinnaars waren. Slechts een handvol dominante renners en een veelvoud aan WT-teams, dan is het heel logisch dat het gros van de teams geen klassieker wint.

Maar dit leidt slechts af van de hoofdzaak uit je eerste bericht waar ik kanttekens bij plaatste, namelijk dat de mindere resultaten te voorspellen waren

–> Neen, want zelfs vroeg dit jaar reed Gilbert al degelijke uitslagen (ondanks zijn leeftijd en terugkerend van een zware blessure) en op basis van vorig jaar mochten ook Degenkolb en Vermeersch vooraan verwacht worden.

0
oscarito1908 29 maart 2021 om 23:25

Eens Theo. Deze man heb ik niet hoog zitten. Weinig visie.

0
S'mon 29 maart 2021 om 19:15

Florian Vermeersch zou hier wel mooie dingen kunnen laten zien voor naar de toekomst toe. Maar ik heb hem na zijn val in het openingsweekend eigenlijk niet veel meer vooraan gezien, ik weet zelfs niet of hij nog aan een koers heeft deelgenomen.
Maar ik zie er wel naar uit om Vermeersch eens te zien schitteren.

0
Limal 29 maart 2021 om 19:24

In Gent-Wevelgem is hij niet gefinished (weet de reden niet) maar in De Panne sprintte hij naar een 15e plaats en in de E3 kwam hij in een groepje met o.a. Küng en Trentin als 16e over de meet. Misschien mede door die val wat minder goed dan gehoopt na zijn puike prestatie in G-W vorig jaar, maar nog altijd niet slecht voor een 22-jarige.

0
Sven1 29 maart 2021 om 20:39

Heeft heel veel pech gehad. In de Omloop was hij inderdaad gevallen en heeft hij daarna nog een lekke band gehad op een cruciaal moment, denk ik. Kan ook wel in Kuurne geweest zijn. In De Panne zou hij zelfs hoger gefinisht kunnen hebben ware het niet dat hij kettingproblemen had in volle spurt. In Gent-Wevelgem is hij 3 keer van fiets moeten wisselen en nog een val, dus begrijpelijk dat dat te veel is. Heeft dus al heel wat pech gehad en zal nog zeker wel wat mooie resultaten halen.

0
Polleke 29 maart 2021 om 19:33

Lelangue is als manager natuurlijk in de eerste plaats verantwoordelijk voor de resultaten van zijn organisatie… bij een wielerploeg zijn dat klinkende uitslagen… hij zit als uberbobo echter iets te stevig in het zadel bij het overheidsbedrijf Lotto…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone