Lekke band deert Tadej Pogacar niet in UAE Tour: “Perfect ploegenspel”

donderdag 24 februari 2022 om 14:29
Lekke band deert Tadej Pogacar niet in UAE Tour: “Perfect ploegenspel”

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar gaat ook na de vijfde dag van de UAE Tour aan de leiding in het algemeen klassement, maar de Sloveen moest in de finale nog wel alle zeilen bijzetten om geen tijd te verliezen. De coureur van UAE Emirates reed met nog goed zes kilometer te gaan namelijk lek.

Pogačar, die woensdag met verve de bergetappe naar Jebel Jais wist te winnen, bleef echter rustig en kon rekenen op zijn ploeggenoten. “Er was geen reden tot paniek. Dit soort dingen gebeuren nu eenmaal. Ik wist dat Mikkel (Bjerg, red.) in staat was om me weer terug te brengen. Dat deed hij ook, samen met andere ploeggenoten. Kortom, het was perfect ploegenspel.”

Bij de les 
De leider in de wedstrijd moest de hele dag attent van voren koersen, zeker nadat er in het peloton waaiervorming was ontstaan en het tempo flink de hoogte in was geschoten. Pogačar was ook scherp bij de eerste tussensprint van de dag: de Sloveen wist achter Jasper Philipsen naar twee bonificatieseconden te snellen. “Ik zag een mogelijkheid om tijd te pakken aan de tussensprint”, aldus Pogačar.

“Alpecin-Fenix voelde zich vandaag blijkbaar heel erg goed, want ze bleven maar aanvallen. We waren echter telkens mee met de ploeg. Het is bij waaiervorming belangrijk om gegroepeerd te rijden en als ploeg op te schuiven. Het grote verschil met koersen in Europa is dat je hier in de Verenigde Arabische Emiraten nog de ruimte hebt om op te schuiven, aangezien de wegen hier erg breed zijn.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

appiett 24 februari 2022 om 14:34

Ja de ploeg was sterk,maar die auto’s waren ook wel handig…

Michelangelo 24 februari 2022 om 14:40

En ik had graag gezien dat Ganna met zijn INEOS mannen vol op kop gingen boren om te profiteren van de pech van Pogacar. Tenminste nog een beetje spanning in dit saaie rondje.

Maar ze waren erg sportief….

Romāns Vainšteins 24 februari 2022 om 15:25

Het maakt met name geen hol uit, UAE, in de tour is het meteen knallen.

SolitaryShell 24 februari 2022 om 18:22

Ik dacht dat ploegenspel altijd met tactische keuzes te maken had, maar kennelijk is dat het ook als je als standaard actie een renner terugrijdt naar het peloton.

Headlines

Materiaalzone

Populair