Leider Urán: “Fantastisch om voor eigen volk te winnen”

dinsdag 12 februari 2019 om 19:19
Leider Urán: “Fantastisch om voor eigen volk te winnen”

foto: Cor Vos

Hij begon met twijfels aan de Tour Colombia 2.1, maar Rigoberto Urán mocht na afloop van de ploegentijdrit het podium op om de leiderstrui op te halen. “Ik ben echt zeer blij. Het is fantastisch om voor eigen volk te winnen”, zo liet de renner van EF Education First weten in het flashinterview.

Urán had zich al verzoend met een rol in de marge. De 32-jarige renner kende een gebrekkige voorbereiding op ‘zijn’ Tour Colombia 2.1. De ervaren klimmer moest door een voetblessure namelijk passen voor de nationale kampioenschappen in Villavicencio.

Daar was in de ploegentijdrit echter weinig van te merken. Urán was een van de motoren van EF Education First, dat met 15:05 de snelste tijd wist te realiseren. “We hebben ook een hele sterke ploeg”, zo laat hij weten. “Het was ook een zeer belangrijke etappe. We gaan morgen weer verder kijken”, houdt Urán zich wat op de vlakte.

“Er hing een geweldige sfeer”
De Colombiaan klinkt echter wel enthousiast, als hem gevraagd wordt naar het publiek. “Ik wil iedereen bedanken voor de geweldige steun. Er hing echt een geweldige sfeer. Het is gewoon fantastisch om voor eigen volk te winnen”, zo besluit hij. Zijn Amerikaanse ploeg liet eerder weten dat Daniel Felipe Martínez de kopman zal zijn.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair