EF Education First mikt op Martinez in Colombia

donderdag 7 februari 2019 om 12:00
EF Education First mikt op Martinez in Colombia

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Niet Rigoberto Urán, maar Daniel Felipe Martínez zal door EF Education First als kopman worden uitgespeeld in de Ronde van Colombia. Urán is volgens ploegleider Juanma Garate nog niet in staat om tijdens de Zuid-Amerikaanse rittenkoers om de knikkers mee te kunnen doen.


Afgelopen jaar was Urán goed voor een ritzege en de derde plaats in het eindklassement van de koers, die toen door het leven ging als Colombia Oro y Paz. “De voorbereiding van Urán verloopt dit jaar echter een tikje trager”, vertelt Juanma Garate op de website van de Amerikaanse WorldTour-ploeg. “Daarom spelen we dit jaar Daniel Felipe Martínez als kopman uit. Urán zal hem bijstaan.”

Met Martínez’ vorm zit het wel goed. Afgelopen week zegevierde de jonge Colombiaan nog op het nationaal kampioenschap tijdrijden. Vorig jaar maakte hij tijdens de eerste uitgave van de Colombiaanse 2.1-koers indruk met een vijfde plaats in het eindklassement. Hij kijkt dan ook uit naar de rittenkoers, waarin onder anderen Chris Froome, Nairo Quintana en Miguel Ángel López zijn tegenstanders zullen zijn: “Er staan dit jaar veel sterke renners aan de start. Ik hoop dat ik in vorm zal zijn zodat ik met hen kan strijden.”

Maar zijn vormpeil is niet de enige reden waarom Martínez reikhalzend uitkijkt naar de meerdaagse, ook de gepassioneerde Colombiaanse wielerfans maken dat hij zin heeft in de lastige rittenwedstrijd: “Normaal gesproken kunnen Colombiaanse fans de grootste renners alleen op televisie zien. Nu kunnen ze hun helden van dichtbij zien en daarom komen ze in groten getale kijken. Ook voor ons is dat fantastisch.”

“Ondanks alle problemen die het Colombiaanse volk soms heeft kunnen we nog steeds van veel dingen genieten. We willen trots zijn op ons land, onze atleten. Daarnaast zijn we groot liefhebber van sport,” vult een trotse Urán zijn jonge ploegmaat aan.

Naast Urán en Martínez zullen ook Nathan Brown, Lawson Craddock, Alex Howes en Taylor Phinney de Ronde van Colombia betwisten namens de Amerikaanse formatie.

Dit artikel delen:

2 Reacties

hartstikkebedankt 7 februari 2019 om 12:13

Urán nog aan het uitbuiken van de Kerstdagen?

Martínez natuurlijk een uitstekende renner om in deze ronde uit te spelen, daar niet van.

Maillot à Pois 7 februari 2019 om 12:21

Uran heeft last (gehad) van een enkelblessure, is daarom ook niet gestart in het nationale kampioenschap vorig weekend.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.