Leider Impey ‘verrast’ op Willunga Hill: “Kan het niet geloven”

Leider Impey ‘verrast’ op Willunga Hill: “Kan het niet geloven”

Foto: Sirotti

zaterdag 20 januari 2018 om 09:39

Daryl Impey voert na de koninginnenrit van de Tour Down Under enigszins verrassend de stand aan. De Zuid-Afrikaan eindigde op de flanken van Old Willunga Hill in het spoor van de opnieuw zegevierende Richie Porte, en wist hierdoor ternauwernood de koppositie te grijpen. “Ik kan nog altijd niet geloven dat ik de leiderstrui heb”, zo stelt Impey op de website van zijn ploeg Mitchelton-Scott.

De doorgaans als bijzonder snel bestempelde Impey laat in deze editie van de Australische rittenkoers zien ook bergop zijn mannetje te staan. “In het verleden reed ik al vaker goed Willunga Hill op, maar wellicht niet zo goed als vandaag. Dit komt onder meer omdat ik dit jaar als beschermde renner koers. Desalniettemin blijft het afwachten of je ook in staat bent te presteren. Daarom is het speciaal als je jezelf weet te verrassen.”

De 33-jarige coureur besloot om op de slotklim zijn eigen koers te rijden, en niet te reageren op de versnelling van Porte. “Ik wist dat de rest zou blijven strijden om de podiumplaatsen. Ik heb mijn eigen tempo gereden en geprofiteerd van de concurrentie. Ik wist dat ik energie moest sparen voor een ultieme sprint naar de top. Ik ben trots op het feit dat ik nu de leiderstrui draag. Het is nu zaak om er morgen veilig mee over de finish te komen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

teunster 20 januari 2018 om 09:53

https://www.groundup.org.za/article/daryl-impey-very-unusual-case_2192/
Kan niet voor hem applaudisseren.

0
Japsie 20 januari 2018 om 11:17

@ teunster, dan doe je dat niet.

0
Schollekop 20 januari 2018 om 11:46

Wij kunnen het ook niet geloven, Impey.

0
Kwibus 20 januari 2018 om 11:58

Ik wel. Ik ben ook nietveens heel verrast.

Impey kan heel goed klimmen, dat laat hij wel vaker zien. Dit is de tdu, waar vrijwel niemand op zn best is. Als je daar dan een piekmoment mag hebben van je team kan je een mooi resultaat boeken.

0
Mwielerfan 20 januari 2018 om 13:41

Inderdaad een soort poggio maar dan na 150k ipv 290

0

Headlines

Populair

Materiaalzone