Lefevere ziet Evenepoel liever niet in het veld: “Zou zich als wereldkampioen belachelijk maken”

woensdag 28 december 2022 om 12:54
Lefevere ziet Evenepoel liever niet in het veld: “Zou zich als wereldkampioen belachelijk maken”

foto: Cor Vos

Steeds meer wegrenners leven zich in de wintermaanden uit in het veld. Zo reed tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogačar op Tweede Kerstdag nog een cross in zijn thuisland Slovenië. En Remco Evenepoel? De regerende wereldkampioen heeft zelf wel oren naar een uitstapje naar het veldrijden, maar zijn teambaas Patrick Lefevere lijkt minder enthousiast.

Evenepoel kreeg eerder deze maand in een Instagram-live al de vraag of hij ooit van plan is om een veldrit te betwisten. “Ja, maar het is geen groot doel en ik denk niet dat er kansen liggen om me als renner te ontwikkelen. De grote droom waarop ik nu gefocust ben, is het winnen van de drie grote rondes”, zei Evenepoel toen. De Belg richt zich in 2023 met name op de Giro d’Italia en het WK tijdrijden.

“In de technische zones zou hij verzuipen”
Lefevere, de teammanager van Soudal-Quick-Step, windt er in een dubbelinterview met Humo geen doekjes om. “Door de modder raakt hij wel, dankzij zijn power, maar in de technische zones zou hij verzuipen. Daarvoor is hij te laat begonnen met fietsen. Als wereldkampioen zou hij zich belachelijk maken”, is Lefevere duidelijk.

Pogačar was op Tweede Kerstdag dus wel te bewonderen op de crossfiets. De Sloveen moest in de veldrit in Ljubljana genoegen nemen met een tweede plek. Vorig jaar wist hij deze cross te winnen, maar dit keer was Mihael Štajnar de beste. De tweevoudig Tourwinnaar leek zich echter wel te vermaken, blijkt uit de vele foto’s en filmpjes die op sociale media verschenen. Pogačar sprong als een volleerd veldrijder zelfs over de balkjes.

Dit artikel delen:

21 Reacties

plattenband 28 december 2022 om 13:24

Ik hoor toch steeds dat renners met ervaring in veld en piste een streep voor hebben op renners zonder die ervaring.
Waarom zou Rev er dan géén baat bij hebben?

Ik weet niet hoe het ineen zit met startrechten in crossen maar mocht hij kunnen en mogen, waarom dan niet starten in bijvoorbeeld enkele B-crossen in het buitenland. Minder druk en ook kans om die ervaring mee te nemen.

1
Romāns Vainšteins 28 december 2022 om 13:34

Hoe hoor je zoiets?

Persoonlijk denk ik eerder dat er omgekeerde redenatie bij komt kijken: bij prestaties wordt een verleden daaraan vastgeplakt.

Wonderboys: dankzij veldrijden, Cav: dankzij baan, Vine: dankzij zwift, REVKET: dankzij voetbal, Woods: dankzij hardlopen, Roglic: dankzij schansspringen, Froome: dankzij snelwandelen.

Vergelijk is er niet want je hebt maar 1 verleden per renner. Al weet ik niet wat de Yatesies gedaan hebben dat Simon beter gelukt dan Adam is.

-3
Martijn Arensman 28 december 2022 om 13:45

Ik snap de reactie van Lefevere niet helemaal.

Een weldenkend mens snapt dat Remco niet kan wedijveren met topcrossers. MvdP en WvA stappen in het crossseizoen in om te winnen, maar er zijn er zoveel die soms een crossfiets gebruiken. Haussler, Groenewegen, Pogacar, Stybar, Wiebes en ook Thymen.
Even wat anders dan schema’s afwerken maar een stukje rennen, kort interval en wat andere skills oefenen waardoor je fietsbeheersing toeneemt lijkt mij niks mis mee. Ook voor Remco.

7
Fast Freddy 28 december 2022 om 14:53

@RV ga een paar keer crossen en de baan op en kon er zelf maar achter welke fiets specifieke kwaliteiten je hiermee ontwikkeld. Heeft natuurlijk geen fuk met schansspringen te maken.

Waarom zou Evenepoel überhaupt wedstrijden moeten rijden op de crosser om betere techniek aan te leren? In een WB veld staat hij inderdaad voor lul en wordt ie gedubbeld na 3 ronden, maar op een trainingsparcours werken aan zijn fietsskills kan ie niet slechter van worden.

2
Deo 28 december 2022 om 15:03

Waarom zou hij dan crosswedstrijden moeten rijden ? Enkel af en toe met Stybar in de bossen crossen leert ook veel

1
FeitenZijnFeiten 28 december 2022 om 15:42

B-crossen in het buitenland? Wordt dat zo genoemd? Neem de UCI CX kalender er eens bij. Je gaat verschieten hoeveel UCI crossen er in het buitenland verreden worden die op eenzelfde rankingsniveau zitten als jou Belgische crossen

0
Zwarte Trui 28 december 2022 om 15:55

Qua startrechten: meedoen mag overal behalve in Wereldbekers

0
Gelei 28 december 2022 om 16:02

Ik was ooit getuige van de “deelname” van Frank VDB (in z’n nadagen) aan de Koppenbergcross. Tijdens de opwarming zag z’n afdaling er zo schlemielig uit dat hij niet eens aan de start is gekomen.

Schoenmaker blijf bij je leest.

1
JohnDeere 28 december 2022 om 13:42

Als hij een winterse wedstrijdprikkel wil, lijkt strandracen een betere optie. Hier speelt techniek een minder grote rol. Steeds meer wegwielrenners doen dit ook. Zo staan onder andere Lampaert, Vanmarcke, Declercq en Vanlerberghe aan de start van het BK morgen.

0
Melkzuur 28 december 2022 om 14:09

Klopt wat je zegt. Rij er hem maar eens af, zou ik denken.

0
FeitenZijnFeiten 28 december 2022 om 15:47

Hem er af rijden niet lukken ? Een strandrace is heus geen wegrit…probeer het vooral zelf eens

0
Wheely 28 december 2022 om 14:26

Zou die kunnen schaatsen?

0
Zwarte Trui 28 december 2022 om 15:55

Van der Poel wel.

1
HV 28 december 2022 om 16:32

Hij is geen wereldkampioen in het veld. Dus maakt hij zich niet belachelijk.

Als hij gaat hardlopen, maakt hij zich ook niet belachelijk. En toch gaan de Kenianen veel harder.

0
SpeedyLegs 28 december 2022 om 16:33

@Romans: dat van die slaapmatjes is wel te begrijpen: ene Joop Z. zei ooit als: de Tour wordt gewonnen in bed. Een goede slaapmat kan dus het verschil maken! Hondenvoer? Ja, daar moet je mee oppassen als wielrenner. De ingredienten heel goed nalezen.

0
Herwig Dergent 29 december 2022 om 06:34

Ook enkel en alleen de kenianen !

0
Romāns Vainšteins 28 december 2022 om 13:36

Maar meer on topic: waarom staan er ineens belachelijke ads tussen het nieuws voor niet wielergerelateerde zaken zoals slaapmatjes en hondenvoer?

-1
Martijn Arensman 28 december 2022 om 13:47

Met de juiste adblocker geen last van.

2

Huh, ?
Die krijg ik niet. Wat zijn dat voor slaapmatjes ? Ben toevallig op zoek naar zo’n ding.

0
Wheely 28 december 2022 om 17:45

De nieuwe slaapmatjes van Therm-a-Rest: warmer, lichter en stiller. Echt top die dingen.

0
Lars Maden 28 december 2022 om 16:03

Met zichzelf belachelijk maken heeft Patje zelf nooit problemen.

-1

Headlines

Populair

Materiaalzone