Lefevere wil Evenepoel helpen WK en BK te combineren

vrijdag 24 juli 2020 om 16:48
Lefevere wil Evenepoel helpen WK en BK te combineren

Evenepoel werd vorig jaar tweede op het WK tijdrijden - foto: Cor Vos (archief)

Kan Remco Evenepoel in de week van 20-27 september het WK tijdrijden, het BK op de weg en het WK op de weg combineren? Die vraagt stelt ook Patrick Lefevere. De ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step wil zijn pupil helpen door hem na het WK tijdrijden op een speciale manier van Zwitserland naar België te brengen.

“Waarom geen privévlucht regelen, of een helikopter? Ik heb sponsors die daarbij kunnen helpen. Ik doe niet vaak een beroep op die mensen voor dit soort zaken, maar dit zijn uitzonderlijke omstandigheden”, vertelt Lefevere tegen Het Laatste Nieuws.

Volgens de manager kan het BK in Anzegem (dinsdag 22 september) een renner als Remco Evenepoel goed gebruiken. “Het wielrennen kan elk duwtje in de rug gebruiken”, is Lefevere van mening. Ook persoonlijk heeft hij zo zijn redenen om Evenepoel aan de start te krijgen. Lefevere woont namelijk in Roeselare, niet ver van Anzegem. “Ik wil mijn streek steunen.”

Renners op EK, in ruil voor WK-steun Evenepoel
Het EK wielrennen is een ander discussiepunt. Lotto Soudal weigert drie dagen voor de start van de Tour de France renners af te vaardigen. Lefevere wil dat wel, geeft hij aan. “Ik ben bereid om zo sterk mogelijke renners af te vaardigen, maar in ruil vraag ik garanties dat Remco op het WK een paar jongens meekrijgt op wie hij honderd procent kan rekenen”, doet hij een oproep aan bondscoach Rik Verbrugghe.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Duh 24 juli 2020 om 17:04

Handjeklap koehandel met renners. Lekker de bondscoach chanteren, alsof Evenepoel de uitgespoken kopman zou moeten zijn voor WK weg. Wellens, Teuns, Benoot, zelfs GvA en WvA kunnen ook uitgespeeld worden..

stalle 24 juli 2020 om 17:13

Groot gelijk zoals steeds.

Cyclinglife 24 juli 2020 om 17:30

Niets mis met ouderwets handeldrijven.

Baik-Baik 24 juli 2020 om 17:37

Die renners waar hij 100% op kan vertrouwen moeten zeker wel bij Quickstep rijden?

harryjohan71 24 juli 2020 om 17:51

‘Chantage’ ten koste van andere Belgische renners. Ik dacht dat de Bondscoach onpartijdig moet zijn, bij de samenstelling van het team anders kunnen ze net zo goed een coach van DQS aanstellen. Het is helemaal vreemd dat dit via de pers wordt gespeeld.

fustviking 24 juli 2020 om 18:17

dat dacht jullie dus verkeerd harry en johan uit 71

harryjohan71 24 juli 2020 om 18:49

Ik vind het logisch dat ze vooraf met renners overleggen, maar dat vanuit het management van een team ‘eisen’ worden gesteld gaat mij te ver. Dit kan voor wrijving in het team zorgen. Dit is gunstig voor andere landen. Benieuwd of en welke renners hier de ‘dupe’ van zijn.

Samlambeej 24 juli 2020 om 20:56

“dat vanuit het management van een team ‘eisen’ worden gesteld”
is al eeuwen zo hoor harryjohan71

harryjohan71 24 juli 2020 om 21:56

Tuurlijk, Evenepoel gaat BK rijden en enkele renners van DQS EK, maar dan moeten er extra renners van DQS naar WK en Evenepoel is absolute kopman. Ik dacht even dat de bondscoach het team samenstelde, maar zo als ik het van jou begrijp is vooral het management van de renners die eisen stelt waaraan hij moet voldoen. Ik had verwacht dat een bondscoach objectief is en niet op basis van ‘chantage’ met de bezetting van EK en BK de invulling van het WK wijzigt. Deze wedstrijden staan volledig los van elkaar.

Romāns Vainšteins 24 juli 2020 om 17:57

Evenepoel moet zich voor roofbouw behoeden lijkt het. Soit, een personality als Tom Boonen is het geenszins dus er zit een plafond aan wat ze allemaal van m willen.

boenk 25 juli 2020 om 10:50

Laat het zijn, Patrick.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair