Lefevere: “We gaan er alles aan doen om Remco handiger te maken op de fiets”
foto: Cor Vos
zaterdag 14 augustus 2021 om 14:15

Lefevere: “We gaan er alles aan doen om Remco handiger te maken op de fiets”

Deceuninck-Quick-Step gaat er alles aan doen om Remco Evenepoel handiger te maken op de fiets. De ploeg wil daarbij ook van expertise buiten de wielersport gebruikmaken. Dat schrijft de ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step, Patrick Lefevere, in zijn column in Het Nieuwsblad.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Motorcoureur Cal Crutchlow, een goede vriend van Mark Cavendish, toonde zich eerder al bereid om Evenepoel te helpen waar dat kan. “Het plan is nog altijd dat MotoGP-rijder Cal Crutchlow hem een spoedcursus geeft na het seizoen en Tom Boonen heeft al voorgesteld om Remco mee te nemen in de rallywagen. De ideale lijnen die je daar rijdt, zijn niet anders dan die op de fiets. De timing bij het remmen is ook dezelfde”, schrijft Lefevere.

Na zijn lelijke buiteling in de Ronde van Lombardije een jaar geleden en zijn val in de zeventiende etappe van de Giro d’Italia is de stuurmanskunst van Evenepoel veelbesproken. Lefevere erkent dat de jonge Belgische renner ‘een mindere piloot dan collega’s die al veel langer in de koers zitten’ is en staat voor alles open. “Behalve voor de suggestie van Roger De Vlaeminck. Remco moet niet gaan veldrijden.

Je zal er wel iets van bijleren, maar het niveau is te hoog om daar zomaar tussen te rijden. Dat is vermakelijk voor de toeschouwers, maar een wegrenner die na vier ronden gedubbeld wordt, maakt zichzelf vooral belachelijk”, aldus de ploegmanager. Evenepoel is momenteel actief in de PostNord Danmark Rundt, waar hij na vier dagen aan de leiding staat. Vandaag kan hij in de afsluitende tijdrit de eindzege veiligstellen.

RIDE Magazine
49 Reacties
Sorteer op:
14 augustus 2021 14:30
Is het niet verstandiger dat REV meegaat op de bagagedrager bij VDP tijdens het mountainbiken.
    14 augustus 2021 14:32
    MTB is qua fietspositie erg veel anders. Dat lijkt me minder zinvol.
    14 augustus 2021 15:21
    Dat is nu het laatste wat ik Evenepoel zou aanraden... net zoals leren van VDP over interne communicatie en positionering in een peloton.
    14 augustus 2021 15:55
    Of in de leer bij meester-daler Vincenzo Nibali? Denk niet dat ik een renner er al vaker heb zien bij liggen in een afdaling dan onze Vince.
    14 augustus 2021 16:33
    Dan wel met een luier om.
    14 augustus 2021 18:45
    Kan pijnlijk worden als VDP nog eens een plank vergeet
14 augustus 2021 14:32
Ze vragen nog een vrijwilliger om de plek van Tom Boonen in te nemen als Remco zijn eerste rondje achter het stuur doet ;)

Zeker de moeite waard, ik meen dat Rabo indertijd al downhill trainingen heeft aangeboden.
Ik denk zelf dat meters maken op de fiets het belangrijkste is en vraag me af of veldrijden (twee deftige seizoenen) toch niet meer effect zou kunnen hebben. Kwestie van na het WK pauze nemen en omschakelen en in het voorjaar na Parijs-Nice instappen op de weg (Ronde van Catalonië bijv.). Dat past toch prima bij zijn seizoensdoelen lijkt mij.
14 augustus 2021 14:45
Nu heb ik slechts een klein beetje verstand van autosport, maar in de rallysport gaan ze toch echt anders door de bocht. Heel vaak pakken ze met de binnenste wielen wat onverhard mee om een zo snel mogelijk lijn te rijden. En ze gaan in de rallysport heel vaak driftend door de bocht, met een handrem en 4 glijdende wielen. Als dat de evenepoel is die we volgend jaar gaan zien, leg dan maar matten neer in elk ravijn...
    14 augustus 2021 14:58
    Boonen heeft er als ervaren piloot toch meer verstand van dan u.

    Van der Poel vraagt voortaan voor elk rotsje een plankje om naar beneden te bollen.
    14 augustus 2021 15:58
    Met Pinot gingen ze volgens mij ook autoracen (en skiën).
    14 augustus 2021 16:12
    Dat was puur om aan de hoge snelheid te wennen. Volgens mij was het bij Pinot vooral durf in de afdalingen.
    14 augustus 2021 16:47
    Hangen durf en gebrekkig sturen in afdalingen niet heel erg samen?
    14 augustus 2021 21:00
    Dat kan samen voorkome maar heeft wel twee verschillende oorzaken. Bij REV is het niet de angst in afdalingen maar echt het bochtenwerk. En dan vooral op het scherpst van de snede en in een groep(je).
14 augustus 2021 14:47
Kan nog een leuke reallife soap op leveren; "Remco op avontuur!" Elke week angstig op stap met een ander.

En dat ie dan de hele tijd uitglijdt in de poep enzo. Genieton.
14 augustus 2021 14:53
Wellicht is het idee van “le Gitan” nog zo slecht niet. Je kunt ook veldrijden zonder dat je wedstrijden rijdt. Gewoon de bossen in met een veldritfiets onder begeleiding van een crack. Dan rij je toch op een fiets die het dichtst bij de wegfiets staat. Ook moeilijke natte afdalingen zal hij goed onder de knie moeten krijgen. Een Van der Poel of Van Aert zal hij nooit worden op technisch vlak maar wanneer hij geen bochten meer mist of niet meer onder hele hoge druk gezet kan worden, zou al een levensgrote overwinning zijn.
14 augustus 2021 14:57
Zij wieltjes monteren
14 augustus 2021 14:58
Het lijkt me inderdaad wel een belangrijk verbeterpunt. Als hij straks mee wil/gaat strijden om de zege in een grote ronde zal de concurrentie anders zijn zwakte op dit gebied genadeloos proberen uit te buiten. Of motor en auto nu de ideale manier zijn om je stuur- en daalkunsten op de fiets te verbeteren, weet ik niet. Wel een beetje merkwaardige opmerking over het veldrijden, vind ik. Het argument om dat niet te doen, is dus niet dat het hem niet zal helpen, maar dat hij er een slecht figuur zou slaan. Als je daardoor je stuurvaardigheid kunt verbeteren, wat maakt het dan uit of je op een rondje wordt gezet?
    14 augustus 2021 15:02
    Hij gaat fietsen met Crutchlow... Dat was deze winter al de bedoeling maar toen moest hij herstellen van een bekkenbreuk. Weet je nog?
    14 augustus 2021 15:16
    Dat heb ik al vaker gezegd... imago van die jongen is belangrijker dan zijn prestaties. Door ome Patrick opnieuw duidelijk uitgelegd.
    14 augustus 2021 16:00
    Nou, ik vind het wel degelijk een goed argument. Lijkt mij als topper in een sport ook niet lekker om op een ander onderdeel van diezelfde helemaal afgedroogd te worden. Staat toch knap lullig.
14 augustus 2021 15:22
Onzin volgens mij. Downhillcursus en met de veldritfiets in de bossen rijden onder begeleiding van een expert levert volgens mij veel meer op dan in een rallyauto zitten.
14 augustus 2021 15:24
Kunnen ze in gevaarlijke afdalingen niet eerst proberen met een plankje zodat het risico wat kleiner is?
14 augustus 2021 15:27
Bij Jumbo Visma, in de tijd van Rabobank, hadden renners al afdaaltraining van een Spaanse mountainbiker geloof ik. Carlos nog wat...

Edit. Oscar Saiz
https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200904_96597209

Vossie
https://vimeo.com/channels/downhilloscarsaiz/123719893
14 augustus 2021 15:31
Eindelijk komt Lefevere tot het besef. Normaal mag je bij zo’n ervaren manager verwachten dat hij anticipeert (in plaats van reageert), nota bene een jaar na een zwaar ongeluk mag je dit een blunder van formaat noemen. Al is het willen scoren in plaats van leren net zo goed de verantwoordelijkheid van Evenepoel zelf. Wielrennen is immers méér dan hard trappen. Maar eindelijk wordt het probleem aangepakt en hopelijk voor de ambities van onze zuiderburen ook opgelost.
    14 augustus 2021 15:39
    Panache
    Het was afgelopen winter al gepland met Crutchlow te fietsen!
    14 augustus 2021 16:02
    Ik hoor de hele tijd dat RE een enorm talent is, maar hij kan vooral heel goed grote vermogens trappen. In wielrennen is hij m.i. echter slechts matig getalenteerd.
14 augustus 2021 15:51
Ik wil het nog eens zien of het snel resultaat geeft.
14 augustus 2021 15:58
Zó beroerd daalt ie nou ook weer niet. Het is geen Zakarin. Maar als het echt hard gaat, en technisch wordt, komt hij tekort. Hij moet dus beter worden maar hij moet zich vooral niet zo onder druk laten zetten mijns inziens. Ronde van Denemarken ook weer: SKA gaat als een volslagen idioot naar beneden (slaat ook een gaatje met Teunissen en co.) en wie probeert er zn wiel te houden.... Dan maar af en toe een gaatje laten, zal hem ook al veel leed kunnen besparen.
    14 augustus 2021 16:03
    Klopt, het is geen Zakarin. Die bleef namelijk meestal wel op zijn fiets zitten.
    14 augustus 2021 16:13
    @Willem: toch niet vaak genoeg.

    En vaak hard, en daarmee ook echt zijn carrière gekortwiekt.
    14 augustus 2021 16:16
    @Japiejo Daar heb je gelijk in. Hij beheerst het dalen niet super maar probeert wel de beste dalers te volgen in slechte natte afdalingen. Hij zal beter moeten leren dalen maar ook vertrouwen op zijn capaciteiten om iets recht te zetten bij tijdverlies door een slechte afdaling. Het is alleen de vraag of je in een grote ronde de gelegenheid krijgt om iets recht te zetten. Zoals de ploeg nu is samengesteld zal REV vaak geïsoleerd zitten in het hooggebergte dus ook daar is nog wel wat winst te boeken.
14 augustus 2021 16:10
Er mag door menigeen dan wel weer een grapje gemaakt worden als het om Remco gaat, toch wel ik eenieder even helpen herinneren aan de renner met de naam Thibaut Pinot. Deze man was in afdalingen de grootste angsthaas sinds het ontstaan van de mensheid. Echter, door de juiste training is hij verworden tot een van de beste dalers. En als je dan bovendien wonderdokter Lefevere boven je hebt staan, moet je niet verbaast staan opkijken als Remco binnen de kortst mogelijke keren alle afdalingen verslindt. En als dit gebeurt kun je alvast de borst natmaken. Hij is een potentiële-grote-ronde-winnaar. Ik herhaal: winnaar.
    14 augustus 2021 16:15
    Ik vind de vergelijking met Pinot zinvol. Je ziet dan meteen ook een interessante dimensie: de mentale weerbaarheid in de koers. Dat is net zo relevant (verstand bewaren) als sturen en durven.
    14 augustus 2021 16:15
    Pinot komt tegenwoordig redelijk mee, maar hij hoort nog steeds niet bij de beste dalers.
    14 augustus 2021 16:16
    Winnaarstype is het sowieso. Of hij ooit een grote ronde gaat winnen, durf ik niet te zeggen. Of hij ooit het absolute topniveau haalt van Pogi, Roglic, WvA, MvdP, Bernal, Alaphilippe evenmin. Maar voor een strijkijzer pur sang wint hij gewoon veel koersen.
    14 augustus 2021 16:46
    Toch een verschil: bij Pinot was het vooral angst en bij Evenepoel vooral gebrek aan techniek en overmoedigheid. Je ziet gewoon dat hij niet vanaf de jeugd een peloton gewend is en fietsen geen tweede natuur voor hem is geworden.
    14 augustus 2021 16:49
    Pinot is nog steeds een matige daler. Niet heel slecht, maar zeker niet goed en al helemaal niet één van de beste. En dat was eigenlijk nog het beste deel van je commentaar.
    14 augustus 2021 17:09
    @Willem tijdens zijn winst in de ronde van Lombardije liep hij in de laatste afdaling uit op Nibali...
    14 augustus 2021 17:11
    Afdalingen oefenen met een goede daler voor zich kan ook zinvol zijn.
    14 augustus 2021 17:12
    Pinot heeft inderdaad mooi Lombardije gewonnen in 2018, met een uitstekende afdaling, maar sinds zijn derde plaats in de Tour van 2014 bijzonder weinig gepresteerd in de klassementen.
    14 augustus 2021 17:38
    Met alle respect maar Pinot is weldegelijk een van de beste dalers van het peloton geworden. Het voorbeeld dat Lalsacien hier noemt is er slechts een van. Ik heb hem meermaals in een afdaling tijd zien terugpakken op de erkende dalers.

    Ik weet verder niet of er veel verschil is tussen angst voor dalen of slechte behendigheid. Beide staan aan de basis van een slechte techniek en beide kunnen worden overwonnen. Terwijl ik dit schrijf heeft Remco zijn zoveelste overwinning op zak. Vele zullen nog volgen.
    15 augustus 2021 01:13
    @ lalsacien

    Dat was eerder omdat nibali een zeer zwakke afdaling had gereden plus Pinot pakte een seconde of twee. Eerder in de koers moest Nibali verschillende keren wachten op Pinot tijdens de afdaling van de Sormano. Een jaar eerder werd hij er nog door diezelfde Nibali uit gereden.

    @ dumoulinke
    Geef eens een paar voorbeelden van Pinot die tijd terugpakt op erkende dalers.
14 augustus 2021 17:02
Minder lullig bedoeld dan het klinkt, maarzou een maandje judoles geen goede oefening voor hem zijn? Als hij dan een keer onverhoopt van zijn fiets afstuitert, weet hij wellicht beter hoe hij moet vallen. Scheelt mogelijk in de ernst van de blessures.

(Hoewel tijdens een afdaling een ravijn in rollen ook met judotraining uiteraard nog steeds ‘ippon’ is…)
    14 augustus 2021 17:04
    Voor je het weet pakt ie over drie jaar een medaille op de mat in Parijs.
14 augustus 2021 19:16
De baas heeft een keer gelijk. Maar hoeveel beter was het voor de pupil geweest als hij daar niets over zegt.. Autorijden is natuurlijk onzin. De enige goede optie is achter goede dalers de lijnen leren rijden en vooral voelen wat je mogelijkheden zijn. Stap voor stap verbeteren en zeker niet forceren..
14 augustus 2021 20:48
Ik geloof hier maar matig in eigenlijk, net zoals bij je positieve talenten zal het leeuwendeel van je negatieve handicaps niet makkelijk te veranderen zijn. Ik zou bij hem echt gaan voor hele goede omkadering in de tour met het oogmerk om hem zo min mogelijk alleen te laten rijden in de koers. Er zal betaald moeten worden.

Hij zal de tour niet winnen met net zo’n compleet coureur als Pogacar en Bernal worden maar alleen met ze op afstand rijden in de tijdritten en slotklims.
14 augustus 2021 21:18
Gewoon paar weekjes op pad met Vittorio Brumotti. Voor degenen die hem niet kennen, zoek m maar op youtube op en je zult versteld staan wat die vent kan met een fiets … fietst zo over de boog van een brug etc

https://youtu.be/BM0oQIRIyrs

14 augustus 2021 21:20
Straks krantenkoppen met REV rijdt auto in puree van Boonen.
14 augustus 2021 21:52
En wederom maakt Lefevre weer gebruik van Evenepoel om reclame te maken. Evenepoel is de melkkoe voor Lefevre om sponsors binnen te hengelen. Als hij verstandig is dan stopt hij gewoon met dat geroep in die column en en verminderd hij daarmee de druk op jonge talenten als een Evenepoel. Als ik Evenepoel was dat zou ik uitkijken naar een andere ploeg.

Reacties zijn gesloten.